Varaždinska građanska garda predala donaciju televizora Pedijatrijskom odjelu OBV-a Foto: Krešimir Đurić

Varaždinska građanska garda predala donaciju televizora Pedijatrijskom odjelu OBV-a

Varaždinske vijesti | 5.12.2019. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Danas u 17 sati na odjelu varaždinske Pedijatrije Opće bolnice Varaždin bila je upriličena primopredaja televizora za mališane koji borave na tom odjelu. Televizore i prigodne darove uručio je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina, Krunoslav Čolo - kao Sv. Nikola, Kristina Detelj - predsjednica Udruge, Aurelija Šemiga - članica UO i idejna začetnica akcije i poručnik Dražen Loparić - zapovjednik VGG u odori.

Udruga Varaždinska građanska garda krenula je na ovogodišnjem Špancirfestu, kroz donacije, prikupljati sredstva za kupnju neophodnog kombi vozila. U tijeku akcije predloženo je da se prikupljena sredstva prenamjene za potrebe Pedijatrijskog odjela Opće bolnice Varaždin i to u vidu kupnje tri televizora. Naime, naši mali sugrađani koji su na bolničkom liječenju, naročito oni u post operativnim fazama, vezani su uz bolničke krevete i ne mogu biti u društvenim prostorijama.

Kako bi im se barem malo skrenulo misli od bolesti predložena je kupnja televizora na kojima bi se mogli puštati crtići, prikazati video zapisi od obitelji, puštati edukativni i motivirajući filmovi i dr. Ukupno je prikupljeno 2.840 kuna, a osim uređaja odlučeno je da se  kupi i voće - mandarine, banane, jabuke, voćni sokovi koje će se dostaviti zajedno sa televizorima.

DSC_6134_resize.JPG

DSC_6132_resize.JPG

DSC_6130_resize.JPG

DSC_6128_resize.JPG

DSC_6123_resize.JPG