Varaždinska građanska garda ponovno kreće sa smjenom straže i pucnjem iz topa Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinska građanska garda ponovno kreće sa smjenom straže i pucnjem iz topa

Varaždinske vijesti | 13.5.2020. u 16:10h | Objavljeno u Društvo

Ove subote, 16. svibnja, Varaždinska građanska garda nastavlja s održavanjem svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja iz topa na Starom gradu.

- Ovim pucnjem na Starom gradu želimo i simbolično označiti popuštanje u mjerama u borbi protiv Covida-19 i polagani povratak na staro. Iznimno, Varaždinska građanska garda će ovom prilikom izvesti OBA topa, te i na taj način "proslaviti" postignute rezultate u borbi protiv pandemije koronavirusa. Očekujemo da će uzice topova povući i zapovjednik stožera civilne zaštite Grada Varaždina, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, kao i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica - kažu Purgari.

Posebno napominju da je ova svečana smjena straže i ovaj glasni pucanj posvećen svima, znanim i neznanim, osobama koje su dale svoj doprinos u suzbijanju pandemije Covida-19.

- Tu prije svega mislimo na medicinsko osoblje, djelatnike PU Varaždinske, aktiviste civilne zaštite, vatrogasce, radnice i radnike u proizvodnim i prodajnim tvrtkama, na šalterima pošte, banaka... svima koji su sebe izložili da bi se ostali mogli osjećati koliko-toliko sigurno - istaknuli su.

- Naglašavam da su BAŠ SVI, članice i članovi Udruge Varaždinske građanske garde bili angažirani u suzbijanju ove pandemije - što kroz svoja radna mjesta, što kao pripadnici DVD, što kao aktivisti civilne zaštite. Na to smo posebno ponosni i ovom prilikom zahvaljujemo na ne sebičnosti i posebnom osjećaju društvene odgovornosti koju naše članice i članovi nose u sebi. Dakle, drage VARAŽDINKE i dragi VARAŽDINCI - ova straža i pucanj posvećeni su VAMA. Svakako ste svi Vi zaslužili ovakvu bučnu proslavu povratka našem starom načinu života - kažu Purgari.