Varaždinska dizajnerica pokrenula novi domaći brend dječje odjeće Foto: Koo-Koo

Varaždinska dizajnerica pokrenula novi domaći brend dječje odjeće

Varaždinske vijesti | 4.2.2021. u 14:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Jasmina Nevžala, 32-godišnja diplomirana modna dizajnerica iz Varaždina, odlučila je svoje dugogodišnje maštanje pretvoriti u stvarnost pa je tako pokrenula vlastiti brand dječje odjeće Koo-Koo. Ponosno ističe kako je odjeća izrađena od najkvalitetnijih prirodnih materijala te prilagođena fizionomiji djeteta.

U prvoj Koo-Koo kolekciju naći će se haljinice za djevojčice, hlače i košulje za dječake, a pronaći ćete i nešto za svakodnevne prilike - dječje majice, hlače, tunike i košulje. Svaki odjevni predmet izrađen je ručno, a ugodni i prirodni materijali pažljivo su upotpunjeni djeci zanimljivim detaljima, poput drvenih gumbića, vezica i perli u obliku zvjezdica. Ideju o dizajnu dječje odjeće Jasminu je “kopkala“ dugo, no tek kad je i sama postala mama odlučila se potpuno posvetiti svom snu. U tome joj je velika potpora i mentorica njezina majka Ivanka, majstorica krojačkog zanata. Osim mame Ivanke, važnu mentorsku ulogu odigrao je i naš poznati modni dizajner Boris Pavlin, s kojim je Jasmina surađivala 12 godina.

U izradi odjeće u Koo-Koo koriste tkanine koje odobrilo međunarodno udruženje za istraživanje i testiranje na području tekstilne odjeće, Oeko-tex i OCS 100-organic content standard. Njihovi certifikati jamče sigurnost proizvoda; ne dozvoljavaju upotrebu štetnih i alergenih tvari u primjerice pigmentima pri bojanju tkanine.

- Roditelji čija djeca imaju osjetljivu kožu sigurno će prepoznati važnost takvog jamstva - naglašava Jasmina.

Osim materijalima, pri dizajnu veliku pažnju pridaju i krojevima; prilagođavaju ih dječjoj fizionomiji. Ponekad, iako roditelji izaberu odgovarajući broj, vide da određeni krojevine odgovaraju djetetu; hlačice znaju biti preuske kod gležnjeva ili štramplice zateže u struku, što kod djece ponekad stvara i nervozu.

A kako izgleda prva Jasminina zaigrana dječja kolekcija, možete pogledati na Koo-koo web shopu http://koo-koodesign.com/. Budući da se izrađuje po narudžbi i ručno, vrijeme dostave je do 30 dana.

Koo-Koo-2.jpg

Koo-Koo-8.jpg

Koo-Koo-9.jpg