Varaždinci sa zuboboljom i dalje nedjeljom i blagdanom mogu kod dežurnog stomatologa Foto: Ivana Dreven

Varaždinci sa zuboboljom i dalje nedjeljom i blagdanom mogu kod dežurnog stomatologa

| 7.2.2017. u 14:22h | Objavljeno u Društvo

Ugovorom o sufinanciranju stomatološkog dežurstva u 2017. godini, koji su danas potpisali dožupan Alen Kišić i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić, Varaždinska županija i ove je godine osigurala gotovo 100.000 kuna za financiranje rada stomatoloških timova nedjeljom, blagdanom i državnim praznicima.

- Bez obzira na sve probleme koje imamo u proračunu, a znate da ih imamo, ovo ulaganje je iznad zakonskih standarda i na taj način dajemo bolju sigurnost i bolju zdravstvenu zaštitu našim građanima. Županija potpisom ovog ugovora preuzima financiranje timova koji će raditi u tim dežurstvima - istaknuo je dožupan Kišić te napomenuo da statistike pokazuju kako 63 puta godišnje, nedjeljom, praznikom i blagdanom, dentalni tim u jednom dežurstvu primi oko 15 građana, što je ukupno oko 1.000 pacijenata godišnje.

- Željeli smo predstaviti ovu uslugu javnosti jer smo shvatili da dio građana još uvijek ne zna da postoji ovo dežurstvo, pa nedjeljom i praznikom trpe bol - rekao je Kišić, dodavši da stomatološka dežurstva u ambulanti kod Varteksa postoje već sedam godina.

Ujedno je napomenuo da dežurnu stomatološku ambulantu nemaju ni Koprivničko-križevačka, ni Međimurska, ni Krapinsko-zagorska županija.

Ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić zahvalio je Županiji na ulaganju u ovaj oblik medicinske skrbi za stanovnike Varaždinske županije.

- Pritom je značajno da Dom zdravlja i dalje ulaže u dentalnu medicinu. Nabavili smo dvije nove zubarske mašine, u postupku nabavke je još jedna, dakle opremamo ordinacije, omogućavamo bolji i kvalitetniji rad, a sve na zadovoljstvo naših pacijenata - naglasio je Jagić.

Radno vrijeme dežurne dentalne ambulante u Zagrebačkoj ulici 94/A u Varaždinu (kod Varteksa) je nedjeljom i blagdanom od 9 do 17 sati, a dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona 042/639-337.