Varaždinci Martina Sabljak i Darko Rušec nastupili na otvorenju Star Film Festa u Sisku Foto: Teo Vukšan/Nika Kapelec

Varaždinci Martina Sabljak i Darko Rušec nastupili na otvorenju Star Film Festa u Sisku

I.D./Varaždinske vijesti | 1.9.2017. u 20:17h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Mlada varaždinska violinistica Martina Sabljak i profesor gitare na Glazbenoj školi u Varaždinu Darko Rušec nastupili su u četvrtak 31. kolovoza na otvorenju Star Film Festa u Sisku.

Izvodeći klasične skladbe iz poznatih filmova, stvorili su ugodnu atmosferu i oduševili sisačke ljubitelje filma i njihove goste u sisačkom Starom gradu.

- Svirali smo ambijentalnu i filmsku glazbu poznatijih tema - Schindlerova lista, Kum, Moje pjesme, moji snovi, tango Por una cabeza - za duet violine i gitare, prije prvih projekcija filmova koji se održavaju pod zvijezdama u samom atriju Starog grada - rekla je Martina Sabljak.

Star Film Fest je filmski festival koji posjetiteljima nudi neponovljivo iskustvo gledanja filmova pod zvijezdama u jedinstvenom ambijentu i atmosferi sisačke utvrde Stari grad. Festival okuplja mlade filmaše i filmoljupce iz čitave Hrvatske i svijeta te daje mladim, talentiranim umjetnicima šansu da svoje filmove pokažu javnosti. Osim projekcija filmova, organizirane su i popratne aktivnosti poput filmskih i fotografskih radionica, izložbi fotografija i umjetničkih instalacija, predavanja i koncerata. Festival se održava od 31. kolovoza do 2. rujna.