Varaždinci biraju 'Stablo godine', Parkovi i Grad Varaždin predstavili natječaj

| 4.4.2024. u 10:39h | Objavljeno u Društvo

Direktorica Parkova Jelena Sekelj danas je u društvu zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića i predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovre Lukavečkog predstavila izbor Stabla godine 2024.

Svaki građanin može nominirati svoje omiljeno stablo, bilo da je to ono uz koje svakodnevno prolaze, pod kojim nalaze inspiraciju ili s kojim dijele posebne uspomene.

Ono može biti na javnoj površini, uz cestu, u parku ili u vlastitom dvorištu. Za nominaciju je dovoljno poslati što kvalitetniju fotografiju stabla, uz informacije o njegovoj lokaciji i vrsti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sve do 26. travnja.

Nakon toga komisija će odrediti finaliste za koje će biti moguće glasovati putem web stranice www.parkovi.eu od 1. svibnja do 17. svibnja, a pobjedničko stablo će biti proglašeno na Dan biološke raznolikosti, 22. svibnja.

- Stablo koje posebno vole djelatnici Parkova je upravo ovo ispred kojeg smo se okupili, mi ga zovemo drvo ljubavi. Prije otprilike deset godina, jedan zaljubljeni par studenata koji su studirali u Varaždinu posadili su ovo stablo u čast njihove ljubavi, uz pomoć naših djelatnika. Imamo sigurno još takvih stabala i zato smo odlučili organizirati ovaj natječaj gdje se mogu uključiti naši sugrađani. Cilj nam je skrenuti njihovu pozornost da opažaju i čuvaju stabla – rekla je između ostalog Sekelj i dodala kako je želja da ovo postane tradicionalan izbor.

Varaždin je inače u borbi za nagradu Europski grad stabala, a potpora ovom izboru dolazi i od stane gradske vlasti.

- Dolaskom ove gradske vlasti počelo se intenzivno raditi na obnavljanju zelenila i obnovi zelene infrastrukture Grada Varaždina. Dobili smo i novce za sadnju tisuću stabala, a posebno nas veseli što smo jedan od najuređenijih gradova u ovom dijelu Europe – rekao je dogradonačelnik Marković između ostalog i dodao kako će Grad Varaždin i dalje raditi na tome da se sačuva što više zelenila.

Označeno u
Galerija slika