Varaždin uz Dan grada dobiva prigodan žig uz 500. godina Gradske vijećnice Foto: Grad Varaždin

Varaždin uz Dan grada dobiva prigodan žig uz 500. godina Gradske vijećnice

VV | 30.11.2023. u 20:36h | Objavljeno u Društvo

U obnovljenom prostoru Gradske vijećnice Grada Varaždina, u kabinetu gradonačelnika, u četvrtak 7. prosinca u 16.30 saati bit će otvorena izložba kolekcije starih razglednica varaždinskog kolekcionara Srećka Sačića.

Povodom obilježavanja 500 godina Gradske vijećnice, izložbu organizira Varaždinski klub kolekcionara. Na otvaranju izložbe govorit će Milan Pavleković, predsjednik Varaždinskog kluba kolekcionara i sam kolekcionar, a izložbu će otvoriti Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Varaždinski klub kolekcionara također se potrudio da na sam Dan grada Varaždina 6. prosinca u upotrebi bude poseban, prigodan žig izrađen povodom obilježavanja 500. godina Gradske vijećnice Grada Varaždina. Autori žiga su Milan Pavleković i Dejan Težak.

- Prigodan žig će se moći dobiti na pošiljke u varaždinskoj pošti samo tog dana, pa će svaka pošiljka s tim žigom biti svojevrsni unikat kolekcionarske vrijednosti - kažu u Gradu Varaždinu, koji poziva građane, posebno filateliste i kolekcionare, da tog dana pošalju razglednicu, pismo, dopisnicu iz Varaždina. Nakon tog dana, žig će biti trajno pohranjen u muzeju Hrvatske pošte.

Označeno u