Varaždin središte mažoret plesa: Riječke mažoretkinje dolaze na Advent u Varaždinu

VV | 16.12.2022. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Varaždin, grad prepun povijesti, atrakcija i društvenih događanja u ovo najljepše doba godine postaje središte mažoret plesa. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu Prvih riječkih s Varaždinskim mažoretkinjama, Riječanke su pozvane uveličati Advent u Varaždinu, koji je apsolutni hit u Hrvatskoj.

Prve riječke mažoretkinje djeluju od 1995. godine i usko surađuju s plesnim koreografima kazališta Ivan pl. Zajc u Rijeci što predstavlja jedinstvenu sinergiju kulture, umjetnosti, sporta i plesa. Svoje će umijeće mažoret plesa prikazati Varaždincima i Varaždinkama uz nastup čak 60 mažoretkinja, od najmlađih do najstarijih, u svome najjačem sastavu.

- Velika je čast što možemo prisustvovati i zaplesati na varaždinskom Adventu te se veselimo susretu s Varaždincima i zajedničkom druženju, uživajući u božićnoj atmosferi – govori umjetnički voditelj Prvih riječkih mažoretkinja Mike Raukar.

U subotu 17. prosinca od 11 sati na varaždinskom Korzu Prve riječke i Varaždinske mažoretkinje priređuju bogat i atraktivan jednosatni program u kojemu će uživati svi oni koji u to vrijeme pohode varaždinski Advent!

https://www.adventuvarazdinu.com/events/rijecke-mazoretkinje-kod-varazdinskih-na-adventu/

Ri.jpg