Uzicu topa na Starome gradu ove subote povući će "zlatni" varaždinski gimnastičar Mateo Žugec

MGA | 7.7.2022. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

Ove subote, 9. srpnja, točno u podne uzicu Varaždinskog topa na Starome gradu povući će "zlatni dečko" varaždinske i hrvatske gimnastike Mateo Žugec.

- Mi, “malo mlađi” sjećamo se opakog “jahača” na konju s hvataljkama Miroslava Cerara. Davno je to bilo i onda dugo, duuugo ništa. I eto sad i mi “konja za trku imamo” - kad je već riječ o konjima.

Mladi varaždinski gimnastičar, jedva dvadeset ljeta, Mateo Žugec, član GK Vindija iz Varaždina pomeo je konkurenciju na Svjetskom kupu u Sloveniji. Logično, nakon srebra ide zlato! I onda Mediteranske igre u Alžiru i prva zlatna medalja s Mediteranskih igara u povijesti hrvatske gimnastike!

Ljudi, kakvi “klinci” rastu u našem gradu!?! Veliki kao planine! Veselimo se i s nestrpljenjem očekujemo buduće nastupe našeg Matea. Do tada okušat će se u nečemu što ima samo Varaždin. Nigdje drugdje u Europi to se ne može, provjereno! Gromko i glasno ulazi Mateo u kuću slavnih Varaždinaca. Apsolutno zasluženo! U duhu kulture i tradicije pozdravljam Vas pozdravom Varaždinske građanske garde. Za Hrvatsku, s Božjom pomoći! - najavio je zapovjednik varaždinskih purgara natporučnik Dražen Loparić.