Uz vrhunsku zabavu u Rogozu završilo 8. izdanje MOP Špancirfesta Foto: MOP

Uz vrhunsku zabavu u Rogozu završilo 8. izdanje MOP Špancirfesta

Varaždinske vijesti | 21.5.2019. u 20:26h | Objavljeno u Društvo

Odličnom zabavom na podrumskoj sceni „Zvonimir Rogoz“ u subotu je završen 8. MOP Špancirfest.

U tri dana festivala održane su brojne radionice, izložbe, predavanja i partyji, a organizatori su se i ove godine potrudili dovesti vrhunske predavače, autore i kreativce, što je rezultiralo velikom posjećenošću ovogodišnjeg festivala.

– Drago nam je da smo i ove godine okupili kreativnu zajednicu Varaždina, a posjetitelji svih programa i radionica se nisu dali doma. Program je bio stvarno ispunjen i ove smo godine imali najveću posjećenost do sada, a i feedback od publike je bio izuzetno pozitivan – rekao je Fran Mubrin, predsjednik Udruge MOP.

Pet održanih radionica na kojima su polaznici učili o ilustraciji i animaciji, letterigu, web dizajnu, startup-u i programiranju, bilo je popunjeno i pokazatelj su činjenice da je Varaždin potencijal za kreativu i da postoji mnogo mladih ljudi koji imaju interese i kapacitete, no potrebno ih je educirati i poticati, pa je tako ovaj festival svakako velika vrijednost i poticaj za kreativnu zajednicu Varaždina.

U subotu su u SC-u Varaždin održani i kreativni razgovori na kojima su sudionici sa renomiranim predavačima razmjenjivali iskustva i stjecali nova znanja u području digitalne umjetnosti, grafičkog dizajna, programiranja, animacije i u kontekstu tržišta, ali i u umjetničkim formama. U ateljeu u Uskoj ulici bila je postavljena izložba fotografija koja je rezultat projekta doc.art.dr.sc. Marija Periše, a koji se realizira kroz međunarodni fotografski natječaj u svrhu popularizacije umjetničkih ostvarenja i kulturnih dobara. Vrijedi istaknuti i audio-vizualni performas "Chalumeau Electrique" troje mladih autora čiji se nastup temelji na improvizaciji u kojoj spajaju glazbu i tehnologiju, kroz ambijentalni, minimalistički pristup.

Ni ove godine nisu izostale odlične zabave. MOP Špancirfest završen je koncertom benda „Svemirko“ u prepunom Rogozu.

– Nismo se ni nadali da bi moglo doći toliko ljudi. Rogoz je bio ispunjen do kraja i desila se jako pozitivna energija, „Svemirko“ je dao neki utjecaj na publiku koja je odlično regirala i drago nam je da se na kraju festivala desila ovako dobra zabava – kaže Mubrin.

Varaždinci su ih na MOP Špancirfestu imali prilike čuti po prvi puta, no ako je suditi po reakcijama publike, nikako ne i posljednji. Nakon „Svemirka“ koji je svojim specifičnim zvukom, stajlingom, humorom i prilično interaktivnim nastupom rasplesao publiku, krenuli su odlični DJ-evi. OlyFant, Jerkush, Robotko, Gars i DJ Labud zabavljali su publiku čitavu noć i zatvorili 8. izdanje MOP Špancirfesta. Zavšna večer baš kako i priliči ovakvom festivalu, glazba, audio-vizualni performans Franje Maltara, kreativa i pozitiva, pa je Rogoz tako u subotu postao mjesto gdje se susreću kreativnost i tehnologija – upravo ono što je bio i fokus ovogodišnjeg izdanja MOP Špancirest festivala.

MOP_dan_prvi_35.jpg

MOP_dan_prvi_55.jpg

MOP_dan_treci_16.JPG

MOP_dan_treci_21.JPG

MOP_dan_treci_27.JPG

MOP_dan_treci_32.JPG

MOP_dan_treci_38.JPG