UZ TEBE SAM Počinje projekt "Uspješno roditeljstvo – sretno dijete" Foto: Udruga Uz tebe sam

UZ TEBE SAM Počinje projekt "Uspješno roditeljstvo – sretno dijete"

Varaždinske vijesti | 21.9.2021. u 08:25h | Objavljeno u Društvo

Udruga za djecu s teškoćama u razvoju "Uz tebe sam" počinje s projektom "Uspješno roditeljstvo - sretno dijete" namijenjen roditeljima djece s teškoćama u razvoju.

Cilj projekta je educirati roditelje kroz program podrške poticajnom roditeljstvu, tzv. Školu za roditelje. Školom će se omogućiti protok znanja, informacija i vještina koje su nužne za ispunjavanje njihovih roditeljskih obveza te bolje razumijevanje reakcija djece uzrokovanih neželjenim utjecajem pandemije. Roditeljima će se pružiti psihosocijalna pomoć u doba pandemije i kroz telefonsku psihološku pomoć i podršku. Kroz relaksaciju smijehom u Klubu smijeha, roditelji će otklanjati stres i ostale negativne emocije.

Škola za roditelje obuhvaća 11 aktivnosti koje će se izvoditi kroz predavanja, radionice i diskusije. Aspekti koji su pokriveni školom su: socijalizacija i društvena, strahovi, smijeh, ljubav i privrženost, ljutnja, samopoimanje i depresija, zdravlje i optimizam, emocionalni procesi u pubertetu.

- Telefonska psihološka pomoć i podrška ima za cilj kontinuirano osnaživati roditelje djece sa specifičnim potrebama jer roditelj djeteta s teškoćama u razvoju u svom roditeljstvu ima mnoštvo "dodataka" – proživljava više strepnje i stresa, više izazova te treba više informacija, više razumijevanja, više stručnog rada, više brige društva kako bi lakše prebrodili razdoblje u kojem su se našli - ističu iz udruge.

Izvoditelji aktivnosti će biti osobe s višegodišnjim iskustvom u radu s roditeljima djece s teškoćama u razvoju koji posjeduju određene stručne kompetencije.

Prva radionica i predavanje će se održati u srijedu 29. rujna od 18:00-19:30 sati. Prijave za radionice se zaprimaju do 25. rujna. Prijaviti se može na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na broj telefona 098 184 0173 ili ispunjavanjem online prijavnice na stranici udruge: uztebesam.hr.

Suradnici na projektu su Radio Novi Marof, Varaždinska županija i Centar za socijalnu skrb Varaždin.