VALENTINOVO Kažu da ne slave, a pred dragom se ne pojavljuju bez crvene ruže! Foto: unsplash/ilustracija

VALENTINOVO Kažu da ne slave, a pred dragom se ne pojavljuju bez crvene ruže!

IHR/Varaždinske vijesti | 14.2.2023. u 09:45h | Objavljeno u Društvo

- Većina muškaraca uglavnom “igra” na sigurno i odlučuje se za crvene ruže, koje su simbol ljubavi, makar tog dana tražene su i orhideje ili kakva cvjetna lončanica - kaže Željka Toplek iz Vrtlarije Vijenac

Slavite li Valentinovo? Iako će mnogi na ovo pitanje odgovoriti kako je Dan zaljubljenih, 14. veljače produkt potrošačkog društva i samo još jedna prilika trgovcima za dodatnu zaradu, čini se da Varaždinci tog dana ipak obilaze cvjećarnice više nego inače i traže pravi poklon za dragu osobu.

U pohod na cvjećarnice

- Za Valentinovo nam uglavnom dolaze muškarci koji najviše kupuju crvene ruže. Ima i onih koji uzimaju manje bukete s tri crvene ruže, ali rijetko tko tog dana kupuje neko drugo cvijeće. Da, možemo reći da je crvena ruža najčešći poklon muškaraca ženama za Valentinovo - kaže Maristela iz cvjećarnica Fran na varaždinskom Cvjetnom placu.

To ne iznenađuje jer upravo su crvene ruže smatraju izrazom ljubavi prema osobi kojoj se poklanjaju i zato se najčešće daruju za Valentinovo. No one ujedno znače kako su vaši muškarci klasičari koji igraju na sigurno.

pexels-anete-lusina-57228691.jpg

- Imate muškaraca koji dođu i točno znaju što im žene vole, recimo, kažu kako im žena voli kaktuse ili neko drugo cvijeće, pa onda na osnovu toga biraju i poklon. Međutim, većina uglavnom “igra” na sigurno i odlučuje se za crvene ruže, koje su simbol ljubavi, makar tog dana tražene su i orhideje ili kakva cvjetna lončanica - kaže Željka Toplek iz Vrtlarije Vijenac.

Iako kaže kako je kod njih Dan žena “jači” u odnosu na Valentinovo, cvijeće se kupuje i na Dan zaljubljenih.

- Kod nas je prošle godine, slobodno mogu reći, potražnja za cvijećem za Dan žena bila čak 10 puta veća nego za Valentinovo, što mi je osobno drago jer se ponovno oživljava ta nekadašnja tradicija darivanja uz Dan žena - doznali smo u Vrtlariji Vijenac.

Maristela pak kaže kako im je svako Valentinovo prava ludnica.

DSC_1237.jpg

- Kad krene, od jutra od 7 sati do 20 sati ne stajemo. Ovdje ima dosta cvjećarnica, vidite i sami, ali na Valentinovo poprilična je gužva kod svih - doznali smo od simpatične Maristele koja nam je priznala da se i sama iznenadila što na Valentinovo njihovu cvjećarnicu opsjedaju muškaraci.

I cijene “skočile”

- Kada sam tek počela raditi moram priznati da sam se i sama začudila velikom broju muškaraca koji tog dana dolaze po ruže, nisam vjerovala da se toliko baš obilježava Valentinovo - priznala nam je.

Hoće li gužve u cvjećarnicama biti i ovog Valentinova? Svakodnevna poskupljenja s kojima smo suopčeni od prošle godine “digla” su i cijene cvijeća, pa tako jedna crvena ruža, kako smo doznali, košta tri eura. No dobra je vijest da će crvenih ruža i drugog cvijeća, kažu u cvjećarnicama, za Dan zaljubljenih-  biti dovoljno!

QuizMaker

Označeno u