Uspješno provedena "Noć muzeja 2022." u Muzeju Međimurja Čakovec Foto: Silvio Benč, Mario Golenko

Uspješno provedena "Noć muzeja 2022." u Muzeju Međimurja Čakovec

VV | 2.2.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Muzej Međimurja Čakovec uključio se u petak, 28.1.2022. svojim programima na 17. po redu Noć muzeja. Iako se pandemijska situacija od prošle godine nije mnogo promijenila, za razliku od 2021. u kojoj se Noć muzeja obilježila isključivo online programima, cijepljenje građana i uvođenje Covid potvrda omogućilo je u ovoj godini kontrolirano provođenje manifestacije u realnom vremenu i prostoru.

Tema ovogodišnje Noći muzeja bila je: „Muzeji između stvarnog i digitalnog“ pa smo sukladno temi u Muzeju pripremili i održali popratne programe za građane i djecu. S programom za ciljane skupine školske djece krenuli smo već od jutarnjih sati. Održane su dvije radionice na temu „„Mini hologram i digitalno u muzeju“ koje je osmislila i vodila profesorica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog Melita Sambolek. U popodnevnom terminu održane su dvije radionicena temu „Upoznaj Stari grad kroz VR i HoloLens naočale“ koje je vodila muzejska pedagoginja Ines Virč. Službeno otvorenje Noći muzeja u 18 h sati održano je u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja. Promovirana je Knjiga priča i prezentiran turističkoi proizvod projekta „Living castles“.

Od 18 sati građani su krenuli s besplatnim razgledom svih stalnih i izložbenih postava, palače, Riznice Međimurja i Izložbenog salona s tematskom izložbom „Tibeti u Međimurju i Podravini“. U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja bio je postavljen punkt mješovite i virtualne stvarnosti s virtualnim (VR) naočalama i naočalama za hologramske projekcije (HoloLens) na kojem su svi posjetitelji mogli upoznati i isprobati najnoviju tehnologiju virtualne i mješovite stvarnosti. Noć muzeja posjetili su i međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Muzej Međimurja Čakovec u Noći muzeja 2022. posjetilo je ukupno 1500 posjetitelja. Hvala svima od srca što sudjelujete na našim programima!