Uspješno provedena prva radionica ERASMUS+ projekt "Orienteering for All"

| 24.11.2022. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Dvadesetak orijentacista iz Hrvatske sudjelovalo je na prvoj radionici Erasmus + projekta “Orienteering for all” koju Orijentacijski klub Varaždin provodi sa mađarskim partnerom,  orijentacijskim klubom “Tájfutásért-Pécs” Alapítvány.

Provedba projekta započela je 1. listopada 2022. godine i trajat će godinu dana, a vrijednost projekta iznosi 60 tisuća eura.

Ciljevi projekta su utvrđivanje potreba za obukom u području organizacije orijentacijskih događanja u Mađarskoj i Hrvatskoj te izrada prijedloga optimalnog povezivanja potreba – sudionika – materijala za usavršavanje orijentacije – metoda učenja, testiranje, evaluacija i razmjena rezultata.

Prva zajednička aktivnost održana je od 18. do 20. studenog 2022. godine na području Puzstabanya sjeveroistočno od grada Pečuha, na kojima je sudjelovalo ukupno 50 orijentacista iz Hrvatskih i Mađarskih orijentacijskih klubova.

Ciljevi prve zajedničke aktivnosti bili su razmjena iskustava i utvrđivanje potreba za poboljšanjem kvaliteta i znanja za organizaciju orijentacijskih događanja, prijedlog izrade materijala i metoda potrebnih za učenje orijentacijskog sporta i orijentacijskih događaja.

Prema planiranim aktivnostima u projektu, slijedeća zajednička aktivnost, koja će okupiti veći broj orijentacista iz hrvatske i mađarske, održat će se početkom veljače 2023. godine na području Mađarske, a početkom lipnja 2023. godine radionice će se održati na području Hrvatske.

Galerija slika