Uspješnim osnovnoškolcima iz općine Maruševec uručene zahvalnice i nagrade Foto: Općina Maruševec

Uspješnim osnovnoškolcima iz općine Maruševec uručene zahvalnice i nagrade

Varaždinske vijesti | 19.4.2019. u 10:16h | Objavljeno u Društvo

- Pozvali smo vas na samom početku obilježavanja Dana Općine Maruševec kako bismo vam pokazali da ste jedan od važnih kotačića u našoj zajednici, jer ste ti koji zaslužujete našu pažnju. Ostvarenim rezultatima na natjecanjima u županiji i državi učinili ste nas ponosnim, a naročito činjenica da u našoj općini živi državni prvak u njemačkom jeziku - rekao je načelnik općine Maruševec Damir Šprem na početku prijema učenika i mentora iz triju škola na s područja općine Maruševec, koji su u proteklih godinu dana ostvarili rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Šprem je dodao kako kroz razne mjere Općina pomaže roditeljima djece, mladima i obiteljima kako bi u budućnosti na kraju njihovog školovanja imali vrhunske stručnjake koji će nastaviti razvijati ovaj najljepši kraj u Varaždinskoj županiji.

Prijem učenika i njihovih mentora organiziran je u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec i blagdana Svetog Jurja. Prijemu je nazočilo 37 učenika i 10 mentora koji su prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima.

Okupljenima se obratio i zamjenik načelnika Mario Klapša nazvavši učenike reprezentacijom Općine Maruševec u znanju, jer se za školu i kraj iz kojeg dolaze čulo u čitavoj županiji i državi.

- Čestitam učenicima, mentorima, razrednicima i ravnatelju na predanom radu i trudu kod prenošenja znanja, ali i roditeljima učenika koji svojoj djeci pružaju podršku tijekom cijelog školovanja. Uspjeh učenika s područja Općine Maruševec je kontinuiran što ukazuje na kvalitetu osnovnoškolskog obrazovanja u ovoj sredini. Općina Maruševec i svi njeni mještani izuzetno su ponosi na vas - naglasio je Klapša.

- Naše škole prepoznatljive su u Varaždinskoj županiji i šire te vam u ime Općinskog vijeća i svoje osobno želim da i u budućnosti ostvarujete zavidne rezultate i da vam roditelji i dalje budu podrška - rekao je predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar koji je nagrađenim učenicima uručio Zahvalnice Općine Maruševec, dok su načelnik Šprem i zamjenik Klapša učenicima uručili novčane poklon bonove.

Marin Lazar na državnom natjecanju ostvario je najbolji rezultat i postao ovogodišnji državni prvak u njemačkom jeziku. Osim Lazara, na državnoj razini natjecali su se i Tin Šprem u Tehničkoj kulturi, Lucija Posavec, Paula Jambrešić i Ivančica Bahun po projektu Čitanjem do zvijezda, Renato Hanžek, Leon Peharda, Petar Peharda, Martin Korpar – Japek u badmintonu, Emanuel Conar, Luka Kolenko, David Kelemen i Lucija Prekupec u Vjeronauku, Natali Novoselec, Jelena Inkret, Marta Maloić-Surko i Lea Španić u šahovskom natjecanju.

Na županijskim natjecanjima rezultate su ostvarili i Martina Hanžek iz Hrvatskog jezika, Ivona Došen iz Matematike, Vjeko Hrgarek iz Informatike, Ivančica Bahun, Paula Jambrešić, Emilija Hutinski, Leticija Cikač, Sandra Fadiga, Kaja Mikačić, Leona Horvat, Doris Matijašec, Martina Hanžek, Klara Đula, Iva Hrgarek, Samanta Novak i Lea Tekić u košarci, te Pavlo Kovaček, Leon Martinčević, Petar Rušec, Luka Kušter i Viktor Kovaček u šahu.

Na kraju svečanosti, načelnik Damir Šprem uručio je ravnatelju Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislavu Vinceku donaciju u visini 10.500 kuna za nabavku koševa za igralište kod Područne škole u Druškovcu. Vincek je zahvalio Općini Maruševec na pomoći i trajnoj potpori školi i obrazovanju te uspjehu učenika ovoga kraja.