Uspješan 6. regionalni MoodleMoot na Fakultetu organizacije i informatike Foto: FOI

Uspješan 6. regionalni MoodleMoot na Fakultetu organizacije i informatike

Varaždinske vijesti | 28.11.2016. u 17:33h | Objavljeno u Društvo

Na Fakultetu organizacije i informatike 26. studenog održan je šesti regionalni (zapadno - balkanski) MoodleMoot koji je okupio veliki broj eminentnih stručnjaka, predstavnike srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja iz Hrvatske i iz regije.

MoodleMoot je događanje koje okuplja korisnike koji se u nekoj ulozi bave ili su zainteresirani za Moodle (sustav za upravljanje e-učenjem, eng. Learning Management System). Okupljene je pozdravio dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček istaknuvši važnost ovakvih okupljanja za razmjenu iskustva u upotrebi, razvoju i nadogradnji popularne otvorene platforme za e-učenje Moodle koja se od 2006. godine koristi na FOI-ju. Dekan je istaknuo da je FOI bio jedna od prvih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj koja je započela s korištenjem Moodlea, a da je i danas FOI zasigurno vodeća institucija u primjeni sustava za e-učenje unutar kojeg se nalaze svi kolegiji sa svih studijskih programa FOI-ja.

Sudionike skupa pozdravila je i Snežana Marković, pomoćnica ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ocijenivši ovakve skupove izuzetno zanimljivima i važnima za sve sudionike neovisno iz koje obrazovne skupine dolaze.

Neke od zanimljivih tema koje su predstavljene sudionicima bile su Okvir za digitalnu zrelost škola, Edukacija u virtualnim učionicama i izrada interaktivnih nastavnih sadržaja, Iskustva s povezivanjem SENa (program za administraciju nastavnika i nastave) i LMSa (Moodle), Analitika učenja (LA) i paradigma Skladišta zapisa učenja (LRS), Izvještaji po želji za SQL nepismene, Prema personalizaciji tečaja: primjer kolegija Informatika, i mnoge druge.

Događanje su organizirali Hrvatska udruga za otvorene sustave Internet (HrOpen), Moodle mreža Srbije (MMS) te Fakultet organizacije i informatike Varaždin koji je ovogodišnji domaćin događanja.