Uspjeh radijske grupe Zzzvuk Osnovne škole Šemovec: s porukom mira - u Grčku! Foto: Ilustracija/OŠ Šemovec

Uspjeh radijske grupe Zzzvuk Osnovne škole Šemovec: s porukom mira - u Grčku!

VV | 6.4.2023. u 20:22h | Objavljeno u Društvo

Radijska grupa Zzzvuk Osnovne škole Šemovec ove se godine na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja prvi put prijavila na Natječaj Make it heard 2023 (Neka se čuje!) koji organiziraju ciparsko i grčko Ministarstvo prosvjete u suradnji s Europskim školskim radijem.

Tema ovogodišnjega radio natječaja bila je "Mladi za mir". Škole su se natjecale u dvije kategorije: radijska poruka (u trajanju do 90 sekundi) ili pjesma o miru (u trajanju do tri minute), a na natječaj se prijavila 391 obrazovna ustanova -vrtići, osnovne i srednje škole te škole s posebnim programima iz Grčke, Cipra, Španjolske i Hrvatske. Radijska grupa Zzzvuk snimila je radijsku poruku "Mozaik mira", ušla u završnicu natjecanja, odnosno u 25 posto najbolje ocijenjenih poruka po izboru 65 članova prosudbenoga povjerenstva koje čine grčki novinari, radijski i televizijski voditelji, glazbeni urednici i glumci, ali i učitelji u školama koje sudjeluju u ovom natječaju.

- Posebna vrijednost radijske poruke "Mozaik mira" je što je snimljena na hrvatskome jeziku (uz priloženi tekst na engleskom) te je prepoznata njezina kvaliteta i vrijednost - ističu u OŠ Šemovec.

Radijsku poruku možete poslušati OVDJE. U tijeku je glasanje za nagradu publike pa na istoj poveznici u kategoriji osnovnih škola možete staviti svoj znak sviđanja.

Članovi Radijske grupe Zzzvuk OŠ Šemovec - Lana Bogati, Tena Glavica, Klara Samoborec, Lana Skupnjak, Lorena Tolić i Tin Vincek te njihova voditeljica, Maja Vitković, pozvani su da sudjeluju na radionicama i završnoj svečanosti dodjele nagrada najuspješnijim školama na grčkom otoku Zakyntos od 27. do 29. travnja.

 

Označeno u