USPJEH Dr. Mateja Grizelj Benussi na čelu Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske Foto: Krešimir Đurić

USPJEH Dr. Mateja Grizelj Benussi na čelu Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske

| 6.6.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Mateja Grizelj Benussi, dr. med, specijalist psihijatar, voditeljica Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, ove je godine preuzela dvogodišnji mandat predsjednice Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske pri Hrvatskom psihijatrijskom društvu.

Značaj ovog uspjeha to je veći kad se u obzir uzme podatak da je na čelo Sekcije prvi put došla osoba koja nije zaposlena u gradu Zagrebu i ne dolazi iz bolničkog sustava, što doprinosi i ugledu županijskog Zavoda.

- Sekcija mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske je dio Hrvatskog psihijatrijskog društva (HPD-a), koje predstavlja krovnu instituciju hrvatske psihijatrije, a osnovana je 2005. godine s ciljem promicanja edukacije iz psihijatrije - rekla nam je dr. Grizelj Benussi, dodavši da je radom sekcije obuhvaćeno više od 300 članova, a članovi sekcije mogu biti liječnici specijalizanti psihijatrije i psihijatri starosti do 40 godina ili do sedam godina specijalističkog staža.

Više o radu Sekcije mladih psihijatara te aktivnostima i novitetima Odjela za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci