Uspjeh biciklista iz OŠ Vinica: Županijski prvaci na natjecanju „Sigurno u prometu“

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.5.2018. u 19:27h | Objavljeno u Društvo

Učenici Osnovne škole Vinica David Hošnjak, Gabriela Krobot i Sara Lukaček iz 4. razreda te Jakov Borić iz 6. razreda osvojili su 1. mjesto na Županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“ u konkurenciji 20 osnovnih škola.

U kategoriji dječaka Jakov Borić plasirao se na 2., a David Hošnjak na 6. mjesto. U kategoriji djevojčica Gabriela Krobot plasirala se na 3., a Sara Lukaček na 5. mjesto. Mentor učenicima je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture dr.sc. Branimir Štimec, prof., a u pripremi učenika sudjelovala je i učiteljica razredne nastave Ružica Štimec te učitelj fizike i tehničke kulture Nenad Mesek.

Jakov Borić je svojim rezultatom ostvario ulazak u ekipu koje će predstavljati Varaždinsku županiju na državnom natjecanju u Rovinju krajem svibnja.

- Ovako dobrom rezultatu pridonijela je i nabava četiri vrijedna bicikla za vježbu u sklopu projekta "Želim voziti bicikl" pa stoga zahvaljujemo predsjedniku Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije Dubravku Baneku te Općini Vinica i načelniku Marijanu Kostanjevcu što su u taj projekt uložili značajna sredstva - rekla je Mirjana Jambriško, v.d. ravnatelja OŠ Vinica