Uskrsna izložba Udruge žena "Trnovečko srce": zečići, pisanice i ručni radovi mamili poglede

vv | 1.4.2023. u 18:34h | Objavljeno u Društvo

Udruga "Trnovečko srce" je ponos Trnovca i cijele Općine, istaknula je načelnica Verica Vitković

Zečići, pisanice i drugi ručni radovi mamili su poglede u subotu na tradicionalnoj Uskrsnoj izložbi koju su u Trnovcu već tradicionalno priredile članice Udruge žena "Trnovečko srce“. Uoči najvećeg kršćanskog blagdana posjetiteljima su ponudile i domaću tjesteninu te kolače, među kojima je, naravno, bila i Trnovečka prosta makovnjača.

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_13.jpg

Baš sve ponuđeno djelo je ruku 17 vrijednih članica, koje su na licu mjesta pripremale i klipiče. 

- Nije nam bilo teško niti naporno jer smo posao dobro raspodijelile, pri čemu je, uz praksu, najbitnija volja. Imamo tjesteninu, rezance za juhu, krpice, široke rezance, obične i s koprivom te špinatom, a uz to i više od 20 vrsta sitnih kolača, kao i našu makovnjaču. Što se tiče ručnih radova, njih izrađujemo tijekom cijele godine. Nas 17 je jako aktivno – otkrila je predsjednica "Trnovečkog srca" Marija Višnjić.

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_12.jpg

Čestitke na još jednoj uspješnoj izložbi uputila im je zamjenica župana Silvija Zagorec. - Udruga poput „Trnovečkog srca“, koja je prošle godine proslavila 15 godina uspješnog rada, iznimno je važna. Ne samo da doprinose društvenim aktivnostima, nego ove vrijedne i marljive žene svakodnevno vode brigu o čuvanju tradicije i njezinom prenošenju na generacije koje dolaze – rekla je Zagorec. 

Udruga "Trnovečko srce" je ponos Trnovca i cijele Općine, istaknula je načelnica Trnovca Bartolovečkog Verica Vitković.

- Zahvalni smo što imamo ovako vrijedne žene koje uvijek daju obol čuvanju baštine naše Općine. Osim što same organiziraju različite aktivnosti tijekom godine, uvijek se besprijekorno odazovu na sve manifestacije. Svi mještani su im neizmjerno zahvalni, posebno zato što potiču i mlade naraštaje da čuvaju tradiciju našega kraja – rekla je načelnica.  

 Udruga je, uz to što su pripremile brojne rukotvorine i domaće delicije, organizirala i mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za sve zainteresirane.

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_11.jpg

bfd1c1bf0f19dbbe8f6733621075a427_XL.jpg

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_2.jpg

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_4.jpg

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_6.jpg

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_9.jpg

uskrsna_izlozba_udruga_trnovecko_srce_2023_10.jpg