Uručene rektorove nagrade FOI-jevim studentima

VV | 29.9.2022. u 14:27h | Objavljeno u Društvo

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras jučer je u Zagrebu na FER-u dodijelio godišnju Rektorovu nagradu studentima sastavnica Sveučilišta. Radi se o ukupno 176 radova u šest kategorija, u koje je bilo uključeno 1079 studentica i studenata s 34 sastavnice Sveučilišta, a u tri kategorije su i studenti dobitnici nagrade s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Radi se o nagradama za akademsku godinu 2021./2022. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici. Uz rektora, nagradu je studentima FOI-ja uručio i prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

S Fakulteta organizacije i informatike nagrađeni su studenti u ovim kategorijama:


 a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora):

1.    Marija Kuštelega, Magdalena Kuštelega: 'Na putu do cirkularne ekonomije i održivog razvoja', mentorica: dr. sc. Tamara Šmaguc;

2.    Mislav Matijević, Lovro Posarić: 'Tehnološki stogovi primjene umjetne inteligencije i povezanih tehnologija u sustavu obrazovanja', mentor: izv. prof. dr. sc. Zlatko Stapić;

 e) Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili skupina:

 1. Startup projekt 'Attendio', kao zajednički projekt studenata: Petar Strbad (FOI) i Karlo Posavec (Fakultet strojarstva i brodogradnje).

 f) Nagrada za društveno koristan rad:

 1. Volontiranje skupine studenata za studentski časopis [email protected]

 2. Projekt organizacije i provedbe radionice „starTech": Marin Oroz (FOI), Hana Novak (FER), Lovro Farkaš (FSB).

 3. Projekt 'Studentski zdravi dani': Ivana Cindrić, Magdalena Đud, Mario Đurić, Božo Kvesić, Marin Oroz, Eugen Petošić, Nina Vukelić (FOI).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci