Uručene potvrde polaznicama tečaja znakovnog jezika, troškove edukacije podmirio Grad Varaždin Foto: Grad Varaždin

Uručene potvrde polaznicama tečaja znakovnog jezika, troškove edukacije podmirio Grad Varaždin

Varaždinske vijesti | 7.2.2023. u 18:48h | Objavljeno u Društvo

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković danas je polaznicama individualiziranog tečaja hrvatskog znakovnog jezika za potrebe osposobljavanja za poslove stručnih komunikacijskih posrednika uručio potvrde o uspješno završenom tečaju.

Čestitao je polaznicama na uspjehu te je dodao kako Varaždin uz Rijeku prednjači u dodatnim nadstandardima u obrazovanju i u predškolskom sustavu.

- Ovdje novac nije bio presudan, jer uz malo izdvajanja ostvaren je veliki benefit u pomoći gluhoslijepim osobama koje se trebaju još bolje integrirati u društvo – naglasio je Marković te najavio da će Grad Varaždin nastaviti s takvim programima.

Kako je tom prilikom navela Jelena Turk, osposobljavanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir i Udrugom gluhoslijepih osoba Varaždinske županije.

Edukacija se provodila dva semestra u trajanju od ukupno 140 školskih sati, te je obuhvaćala teorijsku i praktičnu nastavu. Edukacija je bila namijenjena osobama koje su zainteresirane za rad kao stručni komunikacijski posrednici u odgojno-obrazovnim ustanovama. Sve polaznice uspješno su završile edukaciju.

Troškove edukacije u iznosu od 5.582 eura podmirio je Grad Varaždin.

znakovni_jezik_varazdin_07022023_1.JPG

znakovni_jezik_varazdin_07022023_2.JPG

znakovni_jezik_varazdin_07022023_3.JPG

znakovni_jezik_varazdin_07022023_4.JPG