Upozorenje HZZO-a: Ne nasjedajte na besplatne preglede

M.B./Varaždinske vijesti | 3.12.2015. u 16:54h | Objavljeno u Društvo

Iz HZZO- a upozoravaju građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih takozvanih privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), kao i trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama naših osiguranika.

Kako kažu iz HZZO- a, u proteklih nekoliko godina više su puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Nakon čitavog niza upozorenja, ističu kako su ovih dana ponovo dobili dojavu našeg osiguranika o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja kao navodni ugovorni partner HZZO-a nudi besplatan pregled, a nakon toga pojavljuju se na kućnoj adresi tražeći novac.

Napominju da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

Označeno u