Prva gimnazija Varaždin Foto: VV arhiva

UPISI U SREDNJE ŠKOLE Prirodoslovno-matematička gimnazija najprivlačnija odlikašima

| 30.7.2018. u 13:57h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Prva gimnazija Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Elektrostrojarska škola Varaždin, Druga gimnazija Varaždin i Srednja škola Novi Marof škole su koje su upisivali najbolji učenici osmih razreda u Varaždinskoj županiji. Po objavi konačnih ljestvica poretka u ljetnom upisnom roku, portal Srednja.hr objavio je popis škola koje su upisivali najbolji osmaši, sukladno prosječnom broju bodova upisanih u pojedine programe.

Prva je prva

Prva tri mjesta po prosječnom broju bodova zauzima Prva gimnazija Varaždin i to, redom, prirodoslovno-matematička gimnazija (s prosječnim brojem bodova 79,88) jezična gimnazija (78,44) i opća gimnazija (78,24), a slijedi program zdravstvene gimnazije u Medicinskoj školi (77,19). Velik interes najboljih učenika vladao je i za Elektrostrojarsku školu pa je tako za smjer tehničke gimnazije prosječan broj bodova iznosio 76,79, a za smjer tehničar za računarstvo 75,99. Slijedi program opće gimnazije u Drugoj gimnaziji (75,77), tehničar za mehatroniku u Elektrostrojarskoj školi (73,81), opća gimnazija u SŠ Novi Marof (73,35) te fizioterapeutski tehničar u Medicinskoj školi (73,34).

Vidljivo je da su gimnazijski smjerovi najpopularniji kod odlikaša, stoga je i očekivano da na jesenskom roku u Prvoj i Drugoj gimnaziji više nema slobodnih mjesta, kao ni u Medicinskoj školi. No, zato slobodnih mjesta ima u ostalim školama.

Mjesta ima, a učenika?

Prema podacima Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole o okvirnom broju slobodnih mjesta za jesenski upisni rok, od ukupno 299 slobodnih mjesta u školama u Varaždinskoj županiji, u Elektrostrojarskoj školi ostalo je 18 slobodnih mjesta.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...