Upaljene svijeće u spomen na sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje, te civilne žrtve Domovinskog rata

Varaždinske vijesti | 29.5.2024. u 18:49h | Objavljeno u Društvo

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske koji se obilježava 30. svibnja, kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu položeni su vijenci i upaljene su svijeće u spomen na sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje, te civilne žrtve Domovinskog rata.

- Dan državnosti najveći je praznik u Republici Hrvatskoj. Dana 30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi višestranački Sabor, čime su postavljeni temelji za današnju modernu hrvatsku državu - rekao je predsjednik DP-a grada Varaždina Toni Pernek

- Obilježavanje Dana državnosti 30. svibnja prisjećanje je na hrabre muškarce i žene koji su svojim životima i žrtvama omogućili slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Upaljene svijeće kod Križa branitelja u Varaždinu simbol su našeg dubokog poštovanja i zahvalnosti prema svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima te civilnim žrtvama Domovinskog rata. Njihova žrtva trajna je inspiracija za izgradnju moderne, demokratske i socijalno pravedne Hrvatske - izjavila je Ivančica Pahor.