Udruga mladih UMAMI: Likovno-kreativne radionice "Obojimo naše osjećaje" Foto: pexels/ilustracija

Udruga mladih UMAMI: Likovno-kreativne radionice "Obojimo naše osjećaje"

vv | 25.6.2023. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Projekt je namijenjen osnovnoškolskoj djeci

Udruga mladih UMAMI Vinica poziva da se pridružite i podržite projekt "Obojimo naše osjećaje" (likovno-kreativne radionice) pod vodstvom akademske umjetnice Jasmine Jakopanec. Radionice će se održati 29. i 30. lipnja u popodnevnom terminu, a 1. srpnja u 19 sati bit će otvorenje izložbe nastalih radova.
Projekt je namijenjen osnovnoškolskoj djeci, a sastoji se od dvije likovne na kojima će se djeca približiti razumijevanju svojih osjećaja. Na likovnim radionicama djeca će se upoznati s različitim likovnim tehnikama, bojama te vlastitim osjećajima (sreća, tuga, ljutnja). Ovaj projekt u središte stavlja dijete kao pojedinca i njegove vlastite osjećaje te mu nudi mogućnost shvaćanja kako se nositi s tim osjećajima i kako ih izražavati na kreativan način bez nasilja.
Projekt će se održati u Sjenici Općine Vinica (u slučaju nepovoljnog vremena u Kino dvorani Općine Vinica).
Projekt sufinancira i podržava Varaždinska županija i Općina Vinica.
RADIONICE SU BESPLATNE, A BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!

Prijaviti se možete preko Google obrasca do 26. lipnja.

Obojimo_nase_osjecaje_plakat-01.jpg

Raspored

29. lipnja - četvrtak, 16 - 18 sati

1. Radionica: Osjećaji i ja

U prvoj radionici, polaznici će se upoznati s osjećajima i bojama te njihovim simbolikama. Nakon kratkog uvodnog razgovora, polaznici će moći izabrati jedan osjećaj – emociju i bojama je naslikati na papiru spontanom produkcijom. Cilj prve radionice je likovno izraziti određenu emociju na papiru te je nakon toga riječima pokušati objasniti ukoliko se dijete osjeća spremnim.

30. lipnja - petak, 16 - 18

2. Radionica: Zamjena osjećaja

U drugoj radionici, polaznici će se prisjetiti osjećaja i simbolika boja s prethodne radionice te će odabrati jedan osjećaj i bojama ga izraziti na papiru. Nakon nekog vremena odvit će se zamjena papira s polaznikom iza njega i dijete će nastaviti slikati svoj osjećaj na njegov rad, a ovaj obrnuto. Tako će se razviti jedna drugačija suradnja, a djeca će se povezati usprkos različitim osjećajima.

1. srpnja - subota, 19 sati

Svečana dodjela priznanja polaznicima i otvorenje izložbe njihovih radova.

Obje radionice će imati karakteristike art terapije u kojima će uz pomoć voditeljice djeca izraziti svoje osjećaje bojama kroz različite likovne elemente. Art terapija je integrativni, dubinsko-psihološki i hermeneutički pristup koji obuhvaća uporabu različitih elemenata umjetnosti s ciljem unapređenja zdravlja i bržeg oporavka pojedinca. Svaki pojedinac ima potrebu kreativno se izraziti i okolina mu to mora omogućiti i podržati ga u tome. Stoga su radionice namijenjene svakom osnovnoškolskom djetetu bez obzira na njihove različitosti.