Ugodno i veselo druženje u VI. OŠ Varaždin uz sportske aktivnosti i kućne ljubimce Foto: Ilustracija/VI. OŠ Varaždin

Ugodno i veselo druženje u VI. OŠ Varaždin uz sportske aktivnosti i kućne ljubimce

VV | 10.6.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

U VI. OŠ održan je 5. Sportski dan i 3. Dan kućnih ljubimaca. U aktivnostima su sudjelovali učenici, roditelji i učitelji ove škole.

- Ovo veselo poslijepodnevno druženje jedna je od brojnih aktivnosti koje provodi VI. OŠ, a cilj ovogodišnjeg okupljanja je organizacija slobodnog vremena, razvijanje svijesti o važnosti kretanja, očuvanje zdravlja, suživota s prirodom, razvijanje svijesti o pravilnom ponašanju s kućnim ljubimcima u zajednici te poticanje međusobnog druženja.
Dan kućnih ljubimaca u našoj je školi prvi put organiziran 2016. godine, a prijedlog za tu aktivnost došao je iz učeničkih klupa - kažu u VI. OŠ varaždin.

Da je prijedlog bio zanimljiv dokazuje činjenica kako se tradicija zajedničkog okupljanja nastavila tijekom godina. Tema ovogodišnjeg Dana kućnih ljubimaca bili su psi i sitne životinje (zečevi, ribice, kornjače, mačke, papige, hrčci). Pozivu na druženje na školskom dvorištu u poslijepodnevnim satima spremno su se odazvali razni kućni ljubimci i njihovi ponosni vlasnici, a djeca nisu mogla kriti uzbuđenje i oduševljenje. Sudjelovalo je petnaestak manjih kućnih ljubimaca i čak 40 pasa čiji je veseli lavež odzvanjao dvorištem škole, a održana je i svečana šetnja dvorištem na kojoj su vlasnici predstavljali svoje ljubimce. U provedbi druženja sudjelovala je i stručna pomoć.

Veselje nije bilo ništa manje ni na sportskim aktivnostima koje su bile organizirane nakon izložbe. Na igralištu i u školskim dvoranama učenici, roditelji i učitelji imali su priliku zaigrati odbojku, košarku, nogomet, graničara, štafetne igre na travnjaku, a održalo se i biciklističko natjecanje. Rezultati? Pokazalo se da su roditelji bolji od učenika nižih razreda u graničaru.

- Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i učiteljima na sudjelovanju i organizaciji ovog projekta te dodatnu zahvalu upućujemo roditeljima Karlu Kučanu iz BSK Traila na organizaciji biciklističkih aktivnosti te Anti Sudecu na pripremi odbojkaških aktivnosti - poručuju iz VI. OŠ Varaždin.

Druženje je završilo uz zaključak kako je ovo bio odličan način za provođenje sunčanog poslijepodneva u kojem je bilo spojeno ugodno s korisnim.

Galerija slika