Udruge tehničke kulture okupile se u Varaždinu prilikom Europskog prvenstva robotičara

VV | 13.6.2023. u 19:23h | Objavljeno u Društvo

Akcija pod nazivom „Dan tehničke kulture u Varaždinu“ održana je u subotu, 10. lipnja ispred sportske dvorane Arena u kojoj se istovremeno održavalo europsko prvenstvo robotičara pod nazivom European RoboCup Junior 2023.

Ovogodišnja akcija organizirana je tradicionalno prema programu rada Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina i njenih udruga već trinaesti put. U akciji su sudjelovali brojni aktivisti tehničke kulture. I ove godine brojni građani i djeca pokazali su interes sudjelujući i sami u teleskopskom promatranju Sunca, u izradi modelarskih uradaka, u izradi zmajeva, u održavanju radioamaterskih veza i u snimanju svih događanja.

Lansirano je više amaterskih raketa. Bila je tu izložba kajaka i opreme, izložba digitalnih fotografija učenika na temu Dvorac i perivoj Opeka, izložba zrakoplovnih modela, dronova i amaterskih raketa, radiouređaja, teleskopa i druge opreme za promatranje svemira, te drugih sadržaja.

Aktivno su sudjelovali Društvo pedagoga tehničke kulture, Modelarski centar Varaždin, Kajak kanu klub „Varteks“, Astronomsko društvo, Radioamaterska udruga Sloga, Radio kluba Varaždin, Foto-klub Sloboda, Foto klub Varaždin i Ljubitelji oldtajmera i stare tehnike.

DSCF8897.JPG

dan_tehnicke_kulture_varazdin_13062023_4.JPG

dan_tehnicke_kulture_varazdin_13062023_1.JPG

dan_tehnicke_kulture_varazdin_13062023_2.JPG

dan_tehnicke_kulture_varazdin_13062023_3.JPG

Galerija slika