Udruga "Zipka" dobila donaciju Valamar Riviere za besplatno ljetovanje udomljene djece

| 11.5.2016. u 18:56h | Objavljeno u Društvo

Valamar Riviera već treću godinu za redom provodi program „Tisuću dana na Jadranskom moru“ kojim će dodijeliti donacije za potporu projektima usmjerenima na rad s djecom, a radi se o besplatnom ljetovanju za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Na natječaj koji je bio otvoren od 11. do 27. travnja mogle su se prijaviti institucije, škole i registrirane udruge sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a prijavila se i Udruga "Zipka", udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije te je dobila donaciju.

U okviru ovog nacionalnog programa donacija Valamar Riviera dodijelit će tisuću besplatnih noćenja s uključenom uslugom polupansiona ili pansiona u jednom od svojih hotela i ljetovališta te kampova. Donacije se dodjeljuju u svrhu podupiranja projekata za rad s djecom bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djeci s posebnim potrebama.

Povjerenstvo Valamar Rivijere sukladno uvjetima natječaja zaprimilo je prijavnice od ukupno 34 udruge, institucije i škole. Besplatna noćenja za grupe djece i njihove stručne voditelje odobrit će se za 28 udruga i škola prema raspoloživim terminima u Valamarovim hotelima, ljetovalištima i kampovima, a sve u okviru ukupnog fonda donacija od tisuću besplatnih noćenja.

Svi sudionici natječaja kojima je odobrena donacija, pismenim putem dobit će potvrdu o odobrenoj donaciji, odnosno ukupnom broju odobrenih noćenja i veličine grupe tj. broja djece i stručnih voditelja u grupi te duljini trajanja besplatnog smještaja uz prijedlog mogućeg termina, destinacije i objekta u kojem će grupa moći boraviti.

Donacije će biti realizirane u međusobnom dogovoru davatelja i primatelja donacije sukladno slobodnim kapacitetima i organizacijskim mogućnostima smještaja grupa te raspoloživim terminima tijekom predsezone i posezone 2016. Sa svakom od udruga kojima je odobrena donacija, Valamar Riviera d.d. potpisat će ugovor o donaciji.

Označeno u