Udruga V.U.K. sutra organizira okrugli stol o formiranju javnog mišljenja o nasilju nad ženama

Varaždinske vijesti | 6.12.2019. u 14:35h | Objavljeno u Društvo

U sklopu kampanje "Od šutnje do promjene", Udruga mladih V.U.K. u subotu 7. prosinca organizira okrugli stol, s početkom u 19 sati u podrumu Centra za mlade Varaždin.

Globalna kampanja 16 dana aktivizma počela je 25. studenoga, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Platforma za reproduktivnu pravdu u suradnji s organizacijama civilnog društva Roda – Roditelji u akciji, Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava, inicijativom Spasi me te nizom drugih organizacija i inicijativa provodi javne akcije i druga događanja u više gradova u kampanji “Od šutnje do promjene”.

Udruga mladih Varaždinski Underground Klub (V.U.K) iz Varaždina priključje se kampanji „Od šutnje do promjene“ i organizira okrugli stol na temu formiranja javnog mišljenja o nasilju nad ženama u Hrvatskoj. Okrugli stol održati će se u subotu, 7. prosinca s početkom u 19 sati u podrumu Centra za mlade Varaždin (Preradovićeva 4). Sudionici/e okruglog stola biti će: Etelka Kožar, psihologinja, Renata Sever, socijalna radnica, Ksenija Krčar, redateljica i Spomenka Čolo, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju i obradu kriminaliteta u Policijskoj postaji Varaždin. Moderatorica će biti Bela Bračko-Milešević.

- Odgovornost je cijelog društva prema ženama koje su prekinule šutnju i progovorile o svojim iskustvima da ih se ne ostavi same te da prekinutu šutnju pretvori u društvenu i institucionalnu promjenu. Mogućnosti i snaga pojedinaca i pojedinki su različiti, ali svaki korak doprinosi putu prema društvu u kojem će ravnopravnost i nenasilje biti temeljne vrijednosti - ističu organizatori.