Udruga umirovljenika Varaždin: Sport, rekreacija te briga za bolesne i nemoćne na prvom mjestu

Varaždinske vijesti | 4.6.2019. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

U okviru provođenja godišnjeg plana sportskih aktivnosti, u organizaciji varaždinske Udruge umirovljenika, a pod pokroviteljstvom Ivana Čehoka, gradonačelnika Grada Varaždina,  na izletištu Aquacity, održano je tradicionalno, godišnje, sportsko-rekreativno druženje umirovljenika.

U vježbama razgibavanja, nordijskog hodanja , te natjecanjima u kuglanju, pikadu i omiljenom kartanju bele, sudjelovalo je 250 okupljenih sudionika.
Prva mjesta u pojedinim disciplinama osvojili su: Franjo Flegar u kuglanju, Verica Mrzlečki u pikadu, te Dragan Rajšić i Jurica Danjko u beli.

U ime pokrovitelja, nazočne je pozdravio Zlatan Avar zamjenik Gradonačelnika koji je istaknuo kako je briga o zdravlju i rješavanju egzistencijalnih problema s kojima se susreću varaždinke i varaždinci starije životne dobi, jedan od prioriteta aktualne gradske vlasti.

U odličnoj atmosferi, kojoj nije nedostajalo glazbe, plesa i smijeha, naše umirovljenike posebno je razveselio pjevni nastup nadarene devetogodišnje djevojčice Mateje Pofuk i malih glazbenika iz Hraščice koje s puno entuzijazma vodi Viktor Mrzlečki, predsjednik Udruge umirovljenika Grada.

- Uključivanje što većeg broja umirovljenika u sportske aktivnosti, glazbu, brigu za socijalno i zdravstveno najugroženije te širenje zajedništva i pozitivnog ozračja među članovima, nastojat ćemo u buduće intenzivirati - naglasio je ovom prigodom Viktor Mrzčki predsjednik Udruge.

Između ostalog, tako već u jesen u partnerstvu sa Crvenim križem kreće realizacija besplatnog prijevoza nemobilnih umirovljenika posjetu obiteljskom liječniku, bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama. Obnovit će se i prostorije Udruge i njenih podružnica u kojima se odvija znatan broj aktivnosti umirovljenika.

Da je korisno biti članom Udruge umirovljenika, govori i činjenica da se pod povoljnim uvjetima organiziraju izleti zanimljivim kulturno povijesnim mjestima diljem Hrvatske, povoljna ljetovanja na otoku Braču te boravci u ljekovitim toplicama.