Udruga "Sunce" Varaždin potpisala trogodišnji ugovor za financiranje socijalnih usluga Foto: Udruga

Udruga "Sunce" Varaždin potpisala trogodišnji ugovor za financiranje socijalnih usluga

vv | 20.9.2023. u 13:02h | Objavljeno u Društvo

Udruga "Sunce" ostaje predana pružanja podrške osobama s intelektualnim oštećenjem i unapređenju njihovih života

"Sunce" Varaždin udruga je za osobe s intelektualnim oštećenje.

Novi trogodišnji ugovor potpisan je s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u okviru javnog poziva "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.".

Ugovor označava važan korak prema daljnjem osnaživanju osoba s intelektualnim oštećenjem te njihovoj integraciji u lokalnu zajednicu.

Vrijednost Ugovora za prvu godinu provedbe programa pod nazivom "Osnaživanje osoba s intelektualnim oštećenjem radi prihvaćanja i uključivanja u život lokalne zajednice" iznosi 25.000,00 eura, a financirat će se niz ključnih usluga, uključujući organizirano stanovanje uz podršku, poludnevni boravak i klupske aktivnosti te besplatno savjetovalište za korisnike, roditelje i skrbnike.

Edukativne i kreativane radionice

Ciljevi programa su višestruki, pri čemu se ističe prevencija institucionalizacije i jačanje procesa deinstitucionalizacije osoba s intelektualnim oštećenjem, što će se postići kroz poticanje što samostalnijeg života korisnika razvojem i jačanjem njihovih intelektualnih potencijala. U okviru programa, organizirat će se različite edukativne i kreativne radionice koje će doprinijeti poboljšanju vještina korisnika i stjecanju novih znanja. Rezultat je prihvaćenost od sugrađana, integracija i inkluzija u lokalnu zajednicu te kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Predsjednica_udruge_Sunce_Varazdin_Ljubica_Bahun_i_ravnateljica_Ucenickog_doma_Varazdin_Katarina_Vusic1.jpg

Ravnateljica Učeničkog doma Katarina Vusić i predsjednica "Sunca" Ljubica Bahun

Partneri u provedbi ovog programa su Zavod za socijalni rad – Područni ured Varaždin i Učenički dom Varaždin. Uz podršku Učeničkog doma, Udruga će moći besplatno koristiti prostor i infrastrukturu za pružanje usluge poludnevnog boravka i klupskih aktivnosti. Također, Učenički dom Varaždin pokriva i režijske troškove za navedeni prostor.

Udruga "Sunce" Varaždin ostaje predana cilju pružanja podrške osobama s intelektualnim oštećenjem i unapređenju njihovih života, a novi trogodišnji ugovor označava još jedan korak prema ostvarenju tog cilja.