Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja DR-a Varaždinske županije održala redovnu skupštinu

VV | 13.8.2022. u 17:55h | Objavljeno u Društvo

Osim što gotovo puna tri desetljeća rade na očuvanju uspomene na sve vrijednosti Domovinskog rata te na poginule branitelje, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja DR-a Varaždinske županije vode brigu o svojim bolesnim članovima te im pomažu u ostvarivanju prava.

Istaknuto je to danas u Varaždinu na redovnoj godišnjoj skupštini Udruge, koja okuplja 70-ak članova. Izvješće o radu u 2021. godini podnijela je predsjednica Udruge Ljubica Florijan-Cerovečki.

- Sjećanje na poginule hrvatske branitelje je naš temeljeni program te najveća i časna obveza. Zahvaljujem svim članovima udruge koji su, unatoč pandemiji koronavirusa, bolesti i poodmaklim godinama, uspješno obavljali sve zadaće. Uvjerena sam da smo i dalje sposobni obavljati programske zadaće i ostvarivati ciljeve udruge te ćemo, uz puno razumijevanja, pomagati jedni drugima te zajednički čuvati spomen na naše poginule branitelje. Spomen na njih je i sjećanje na Domovinski rat kao najslavnije razdoblje hrvatske povijesti, koje nikako nikada ne smije biti obezvrijeđeno i zaboravljeno – istaknula je Ljubica Florijan-Cerovečki.

Čestitke na predanom radu im je uputila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Posebna ste udruga koja okuplja udovice i roditelje preminulih hrvatskih branitelja, udruga koja je proizašla iz tuge i boli. Vaši najmiliji dali su ono najvrednije, svoj život. Vašu tugu i bol ništa ne može zamijeniti, no ona vas je i ojačala. Proteklih gotovo 30 godina marljivo i predano radite na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, a u udruzi istovremeno imate kolege i kolegice s kojima svih ovih godina razmjenjujete svoje najdublje osjećaje. Zahvaljujem svima na predanom radu i trudu, promicanju vrijednosti Domovinskog rata i osvješćivanju svih nas da se žrtva vaših najmilijih nikada ne smije zaboraviti – rekla je Silvija Zagorec.

Ispred Policijske uprave varaždinske te braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata obratio se Darko Blaži iz PU varaždinske.

- Trideset godina je prošlo od početka Domovinskog rata, a 27 godina od veličanstvene vojno-redarstvene akcije Oluje. Vrlo brzo to prođe u ljudskom životu, no mogu samo pretpostaviti koliko je to dugo i bolno vrijeme za vas, pripadnike ove udruge, koji ste ostali bez svojih najmilijih, bez sinova, supruga, očeva. Hvala udruzi na tome što svih ovih godina čine da se istina o Domovinskom ratu ne zaboravi - rekao je Darko Blaži.

Podršku Udruzi su dali i Andreja Bobek iz Grada Varaždina, Ivo Loborec iz Udruge Specijalne jedinice policije Rode, Zlatko Maltarski iz Udruge dragovoljaca i veterana DR-a – ogranak Varaždin, Tihomir Hozmec iz Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin, Damir Štefulj i Dejan Novosel iz Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi" - podružnica Varaždinske županije, te Damir Makovec iz Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – podružnica Varaždinske županije.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.