Udruga Ritam misli proslavila sedmi rođendan Impuls poezije

Varaždinske vijesti | 27.9.2021. u 16:15h | Objavljeno u Društvo

Udruga Ritam misli 23. rujna kod pjesničkog javora započela je proslavu sedmog rođendana Impuls poezije.

- Poezija kao izvor pozitivnih vibracija zaokružila je još jednu godinu prepunu previranja i strahova te s vjerom u bolje ''drugačije'' zagrabila iz bunara prepunog hladne vode svježinu i prostrla riječi poetskim nebom. Prisutni pjesnici još jednom su dokazali da ni teška vremena ne mogu spriječiti poetsku misao da se množi i dijeli - kažu iz udruge.

Udruga Ritam misli proslavila je rođendan Impuls poezije, sedam godina uzastopnog rada i trajanja, u krugu prijatelja, pjesnika, glazbenika i ljubitelja pjesničkog izričaja. Ove godine, zbog epidemioloških mjera proslavi je bio nazočan ograničeni broj pjesnika koji su se svojom poezijom povezali u nerazrješivo klupko pozitivnih misli.

- Prisjetili smo se samih početaka, daleke 2014. kada smo u krugu dvadesetak pjesnika započeli pulsirati u Impuls poeziji. Svaki novi Impuls donosio je nove boje na poetskom nebu. Varaždinskoj publici predstavljeni su mnogi svjetski autori, velikani pjesničkog neba i posve nepoznati pjesnici iz sjene koji putuju svojom poezijom prema ljubiteljima poetske riječi - napomenuli su iz udruge.

Ritam misli i njeni utemeljitelji, pjesnički par, Ljubica Ribić i Milan Novak svojim su dosadašnjim radom postavili dobre temelje za kuću poetskih misli.

- Na vama je, dragi ljubitelji poezije, da je svojim stvaralaštvom dižete u vis -poručili su.