Udruga nordijskog hodanja i pješačenja "Drava" organizira "Dan na Dravi" Foto: VV arhiva

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja "Drava" organizira "Dan na Dravi"

Varaždinske vijesti | 21.9.2023. u 14:30h | Objavljeno u Društvo

Nordijsko hodanje - najefikasnija sportsko-rekreativna aktivnost za zdrav život, prihvatljiva za sve dobne skupine

Povodom Međunarodnog dana rijeke Drave i Europskog tjedna sporta, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja "Drava", uz pomoć Grada Varaždina, u subotu 23. rujna u 14 sati na Kupalištu Drava organizira radionice: Škola nordijskog hodanja, Vježbanje s gumama i štapovima za nordijsko hodanje na otvorenom, Plesna radionica sa štapovima i hodanje poučnim stazama Dravske park-šume.

Svaki sudionik ovog sportsko-rekreacijskog događaja može odabrati aktivnost koju želi, a potom i rutu, ovisno o fizičkoj spremnosti. Najkraća ruta je oko 500 metara, a kao i sve ostale završava u prostorima VI. mjesnog odbora, Dravska 7b (Banfica) na okrepi i druženju.

- Na ovom događanju očekujemo nordijske hodačice i hodače iz Varaždinske i Međimurske županije, kao i sve hodačice i hodače individualce, kako bi podijelili svoja iskustva o primjeni pravilne tehnike nordijskog hodanja i korištenju specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje i njihov utjecaj na zdravstveno stanje svakog pojedinca - ističu iz udruge "Drava".

- Cilj nam je motivirati naše sugrađane na kretanje u prirodi, s naglaskom na nordijsko hodanje kao najefikasniju sportsko-rekreativnu aktivnost za zdrav život, a koja je prihvatljiva za sve dobne skupine. Pozivamo sve zainteresirane građane, zaljubljenike u prirodu, sve kojima je Drava u srcu, da nam se pridruže i aktivno provedu nekoliko sati na Dravi u društvu članica i članova Udruge Drava - poručili su.

U slučaju lošeg vremena, svi planirani sadržaji će se realizirati u i oko prostora VI. mjesnog odbora.

dan_na_dravi_najava_19092023.jpg