Udruga mladih V.U.K poziva članove udruga na radionice u sklopu projekta "Svi smo mi kultura"

MGA/VV | 18.2.2020. u 19:43h | Objavljeno u Društvo

Udruga mladih V.U.K. u svojstvu nositelja projekta zajedno s partnerima Filmsko- kreativnim studijom VANIMA, Udrugom Trash, Udrugom MOP Sveučilišta Sjever te Gradom Varaždinom, pozivaju sve članove organizacija civilnog društva na sudjelovanje u završnim radionicama projekta "Svi smo mi kultura".

Planirane su radionice iz produkcije filma i digitalne fotografije te menadžmenta u kulturi. Radionice će se provoditi u suradnji s partnerima i drugim organizacijama civilnog društva, a cilj im je osposobljavanje članova udruga i umjetničkih organizacija za pisanjem i prijavom projekata, namicanjem sredstava za organizacije, uvod u osnove financija za udruge, komunikacija s medijima i javnošću te razvijanje vještina predstavljanja rada i aktivnosti organizacija civilnog društva široj publici kroz video i filmsku produkciju.

- Radionice su namijenjene svima koji žele razvijati svoje vještine i kompetencije upravljanja udrugom te rad unutar organizacija čiji su članovi. Ovo je i dobra prilika različitim dionicima da se međusobno povezuju na lokalnoj razini i stvaraju nove zajedničke programe kako bi se jačao kulturni aktivizam u gradu Varaždinu - kaže Danijela Mikulek.

Prva radionica vezana je za menadžment u kulturi „Komunikacija s medijima”, a vodit će je Jelena Brcković, voditeljica PR kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022.godine. Cilj radionice je informirati i pokazati sudionicima na koji način udruge i umjetničke organizacije trebaju i mogu komunicirati s medijima (televizija, radio, portali, novine) te će sudionici kroz samostalan i praktičan rad učiti kako i na koji način kontaktirati medije te pisati najave/ objave i priopćenja.

Radionica će se održati u Centru za mlade 20. veljače 2020. s početkom u 17h. Prijave su u tijeku, putem linka za prijavu: https://tinyurl.com/w5dnmrk

Sljedeća aktivnost je Fašnička povorka koja će se održati 22. veljače u organizaciji Bar galerije Bicikl i Udruge Varaždinski biciklisti, a kroz projekt će se provoditi radionica digitalne fotografije na kojoj će sudionici moći razvijati svoje vještine fotografiranja na terenu te će slikati fašničku povorku.

- Kako bi zaokružili tu suradnju organizirat ćemo i izložbu fotografija u podrumu Centra za mlade - rekla je Danijela Mikulek, voditeljica projekta Svi smo mi kultura.

Za više informacija o planiranim edukacijama i programima koji se provode u sklopu projekta možete posjetiti web projekta: www.czmvz.org i Facebook stranicu projekta: https://www.facebook.com/svi.smo.mi.kultura/

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci