Udruga mladih UMAMI Vinica proslavila Međunarodni dan mladih Foto: Općina Vinica

Udruga mladih UMAMI Vinica proslavila Međunarodni dan mladih

Varaždinske vijesti | 15.8.2019. u 15:35h | Objavljeno u Društvo

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica, u subotu 10. kolovoza mladi u Vinici prigodno su obilježili svoj dan uz edukativni, informativni i zabavni program.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana mladih je transformacija obrazovanja te su se u kinodvorani Općine Vinica nalazili info pultovi gdje su mladi i ostali zainteresirani mogli dobiti informacije o volontiranju, progremu Erasmus+, darivanju krvi i krvnim grupa te o kurikularnoj reformi pod nazivom "Škola za život". Izložen je bio i info pult o Udruzi mladih UMAMI Vinica koja je ujedno i organizator ovog projekta.

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin bila je organizirana tombola te info pult o dobrovoljnom darivanju krvi, prednostima darivanja i karakteristikama krvnih grupa. Uz podršku Ministarstva obrazovanja moglo se više saznati o kurikularnoj reformi i koliko je obrazovanje važno za život i budućnost. Na info pultu Erasmus+, uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU, moglo se saznati o mogućnostima volontiranja, studiranja i razmjenama u inozemstvu.

Sam događaj počeo je u 16 sati s predavanjem "Zašto volontirati i sudjelovati na razmjenama mladih" kao još jednom vidu obrazovanja, a održala ga je članica i koordinatorica volontera Udruge mladih UMAMI Vinica, Jasmina Jakopanec. Infopultovi su bili otvoreni do 20 sati, a nakon predavanja u sjenici kod kinodvorane održan je i zabavni sadržaj odnosno "Hawaii party", u sklopu kojeg je održani projekt "Music is a feeling", gdje se slušala internacionalna glazba s ciljem da se posjetitelji prepuste osjećajima koje prenose izvođači na različitim jezicima te upoznaju pjesmu bez razumijevanja teksta. Također su se upoznavali novi jezici kao još jedan vid transformacije obrazovanja.

Svi posjetitelji mogli su se osvježiti kraj bazena uz koktele i ledene čajeve koje su pripremili članovi i volonteri Udruge mladih UMAMI Vinica. Podršku su im pružili Općina Vinica s načelnikom Marijanom Kostanjevcem, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Ministarstvo obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU te lokalni poduzetnici.