Udruga Drava izabrala staro/novo vodstvo za novi četverogodišnji mandat

| 13.12.2021. u 16:47h | Objavljeno u Društvo

Članice i članovi Udruge nordijskog hodanja i pješačenja „Drava“Varaždin na izbornoj su Skupštini u subotu, 11. prosinca 2021., zaključili da je Udruga i u ovoj godini, koju je u najvećem dijelu obilježila korona, odgovorila na sve izazove i u potpunosti realizirala svoje planirane aktivnosti pa i više od planiranog. Uz svakodnevno hodanje gradskim i dravskim šetnicama sudjelovali smo na svim festivalima nordijskog hodanja, a umjesto otkazanih festivala organizirali smo izlete u nacionalne parkove te na Hvar i Krk. Sve nabrojeno kao i ostala okupljanja isključivo na otvorenim prostorima, te racionalno financijsko poslovanje, bilo je dovoljan razlog da se članicama i članovima „starog vodstva“ukaže povjerenje za novi mandat. Tako će Udrugu Drava u novom četverogodišnjem mandatu voditi Upravni odbor u sastavu: predsjednica Katica Kalajdžija, zamjenica predsjednice Olgica Friščić, tajnica Kristina Petričević te članovi Ljubica Stanek, Darinka Kolarić, Rudolf Kolarić i Nenad Belošević. Skupština je potvrdila novi mandat i članicama Nadzornog odbora koji će ponovno raditi u sastavu: Đurđica Stankus, Barica Zagrajski i Natalija Šprem.

Novo-staro vodstvo nastavlja rad po već uhodanim aktivnostima: svakodnevno rekreativno i kondicijsko hodanje, sudjelovanje na festivalima nordijskog hodanja na nacionalnoj razini, organizacija 4. Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije - TRAKOŠĆAN 2022., organizacija poludnevnih, jednodnevnih i višednevnih izleta na destinacije s atraktivnim stazama za nordijsko hodanje, edukaciju sadašnjih i budućih članova, stručno usavršavanje članstva, sudjelovanje na natječajima Varaždinske županije, Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina s već uhodanim projektima, suradnja s brojnim udrugama i institucijama.

Uz podršku svih članica i članova Udruge Drava,Upravni odbor vodi Udrugu i u nove izazove, a to su: proširiti dosadašnje rekreativne aktivnosti i njihove ciljeve na sportske u vidu sudjelovanja, ali i organizacije natjecanja nordijskog hodanja, što uz redovite treninge, dobru motivaciju i malo sreće putem Hrvatskog saveza nordijskog hodanja može rezultirati plasmanom na Svjetski kup ili Svjetsko prvenstvo u nordijskom hodanju.

Uz prigodni domjenak povodom uspješnog završetka godine, božićnih i novogodišnjih blagdana, u ime Upravnog odbora prisutnim, a i ostalim članovima, riječi zahvale i želje za uspješnu i sretnu 2022. godinu uputila je predsjednica Katica Kalajdžija.

- Koristimo priliku da se u ime članica i članova Udruge „Drava“ Varaždin zahvalimo svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji naših ciljeva: Varaždinskoj županiji, Gradu Varaždinu, ZSUGV-u, ZZJZ-u Varaždinske županije, Dvoru Trakošćan, Hotelu Trakošćan, TZ-u Bednja, TZ-u Varaždinske županije, PU Ivanec, Studentskom centru Varaždin, HSNH-u i njegovim članicama te ostalim udrugama s kojima smo surađivali - javljaju iz Udruge Drava.