Udruga Camperion: Kampiranjem uz Dravu do zabave i zdravlja

| 11.6.2018. u 17:37h | Objavljeno u Društvo

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, točnije učenike šestog, sedmog i osmog razreda, novoosnovana varaždinska udruga Camperion, koja se bavi promicanjem zdravog života, osmislila je program dvodnevnog kapiranja “Game of woods” u kampu uz rijeku Dravu, na granici Varaždinske i Međimurske županije.

Za šeste razrede kamp traje od 24. do 25. lipnja, sedme od 26. do 27 lipnja, a za osme od 28. do 29. lipnja. Osim što ovim projektom žele poticati kreativnost, samopouzdanje, ustrajnost, ali i hrabrost kod djece, žele ih naučiti i tehnikama preživljavanja u divljini i osnovama ekologije, prirode i biologije.

- “Game of woods” jača sportski duh, uči toleranciji i radu u grupi. Razvija ljubav prema prirodi te uči djecu da bolje razumiju njene zakone i da je očuvaju. Bavljenjem sportom ili nekom drugom fizičkom aktivnosti, djeca poboljšavaju svoju motoričku sposobnost, samostalnost u izvršavanju zadataka, tako i posturu, koja uvelike utječe na stil njihovog života. Trudimo se da ih bar na kratko odvojimo računala, mobitela i ostalih multimedijalnih gadgeta kroz sportsko-rekreativne aktivnosti u prirodi - objašnjava koordinator projekta Patrik Majcen, koji posebno ukazuje na važnost suradnje i komunikacije u timovima, zbog čega su organizirane i razne timske aktivnosti.

Više o tome pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti