Udruga Biovrt daruje edukativne igre vrtićima, srednjim školama i udrugama

vv | 15.11.2022. u 13:21h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru, društvenu memory igru za velike i male te edukativni video “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”.

U nedavnom natječaju za osnovne škole, Udruga Biovrt – u skladu s prirodom darovala je 35 sudionik natječaja. Više o tome pročitajte OVDJE.

Sada otvaraju natječaj za sve one koji nisu mogli sudjelovati u prijašnjem natječaju: vrtići, udruge i srednje škole.
Poklanjaju 5 memory igara “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima” i 5 igara "Upoznajmo biljno carstvo",  10 brošura “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima” te poklon sjeme. 

- U brošuri i u edukativnom videu možete naučiti više o biljkama i o skupljanju sjemenja s najčešćih biljaka koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima. Memory igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće u različitim fazama rasta i kako izgleda njihovo sjeme. Tako stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom te koji će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje - navode.

Želite li i da vaši učenici nauče više o biljkama i skupljanju sjemenja? Sjajno!

U sklopu ovog poziva darovat će 10 prijavljenih koji će igru i brošuru moći koristiti u edukativnim aktivnostima.

Tko može sudjelovati?   Sve vrtići, udruge i srednje škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Od  11. do 22. studenog pošaljite prijavu u kojoj ćete odgovoriti na sljedeća pitanja:

Kakve aktivnosti provodite s djecom/učenicima vezano za edukaciju o biljnom i životinjskom svijetu te o očuvanju bioraznolikosti u sklopu školskih programa u Vašoj školi/vrtiću/udruzi? Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor).