UDRUGA ANA "Hvala svima što ste bili dio naše misije podrške onima kojima je najpotrebnije"

VV | 29.12.2023. u 14:35h | Objavljeno u Društvo

Ana Duga, predsjednica varaždinske Udruge Ana, za pomoć djeci i obiteljima, na kraju 2023. godine želi se zahvaliti svima koji su im pružili pomoć i potporu tijekom proteklog razdoblja.

- Svim Varaždinkama i Varaždincima želim sve najbolje u 2024. godini! Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima ove je godine bila velika podrška roditeljima i djeci u savladavanju predškolskog i školskog gradiva te u prevladavanju razvojnih i jezičnih teškoća kod djece.

Udruga je također bila izvor prihoda, ali i iskustva studentima fakulteta kako u Varaždinu, tako preko ljeta i varaždinskim studentima koji se nalaze na studiranju izvan Varaždina. U udruzi je svoj interes pronašlo preko 40 studenata iz Varaždina i s varaždinskih fakulteta. Ti studenti svakodnevno pružaju individualnu podršku djeci kako bi shvatila predškolsko i školsko gradivo.

Dodatna podrška je edukacijski rehabilitator i logoped koji radi s dvadesetak djece iz Udruge te s njima postiže izvrsne rezultate. Neka djeca dolaze povremeno, a neka imaju svakodnevnu podršku. Niti jedno dijete do sada Udruga nije odbila, a za roditelje su naši programi besplatni, što im pruža veliku podršku.

Za djecu organiziramo brojne radionice te smo ove godine dobili vrijednu donaciju gospođe Slavice Vranjković koja je Udruzi kupila novi klavir. Naša djeca, unatoč zdravstvenim poteškoćama, ne samo da imaju bolji uspjeh u školi, već razvijaju i svoje talente. Želimo djeci približiti osnove solffegia, klavira, pjevanja, ali i šivanje na juti, radova od papira, bojanje, crtanje, kulinarstvo, poticati igru i druženje djece.

Ove smo godine uspjeli dogovoriti i realizirati ljetovanje jedne obitelji na moru, a i pomoć kod smještaja kad je dijete trebalo liječničke kontrole u Zagrebu. Pomogli smo i  roditeljima djece sa zdravstvenim teškoćama  oko cestarine, autobusa, broda i slično - ističe Ana Duga, koja je, kako kaže, često i sama iznenađena odazivom roditelja i djece, kao i ostalih ljudi na programe koje Udruga provodi u Varaždinu.

- Dolaze nam i roditelji s djecom ne samo iz grada nego i iz okolnih mjesta, pa čak i drugih županija. Prostori Udruge su tako često puta premali za boravak svih onih koji sudjeluju u aktivnostima, pa možda iduće godine proširimo i prostorne kapacitete, a što ovisi o sredstvima kojima budemo raspolagali. To se ništa ne bi moglo postići bez donacija i stoga hvala svima koji su novčano podržali aktivnosti Udruge Ana. Neka svima 2024. donese obilje mira, radosti i sreće. Hvala svima što ste bili dio naše misije podrške onima kojima je najpotrebnije - ističe Ana Duga.

UDRUGA ANA iz Varaždina pruža podršku djeci predškolskog i školskog uzrasta s razvojnim teškoćama u pripremi za školu i svladavanju školskog programa. Pritom se naglasak stavlja na individualni rad s djecom. Udruga provodi dva programa pod nazivom "Dajmo im šansu" i "Radionice za djecu", a koje odgovaraju na potrebe djece, ne samo grada Varaždina, već i ostalih krajeva Hrvatske. U programima su svakodnevno angažirani studenti te kroz njih Udruga Ana daje dodatnu podršku djeci s posebnim potrebama, invaliditetom i slabijeg imovnog stanja. Glazbenu radionicu vodi Lucija Holi i David Biro. Udruga djeluje u Varaždinu na dvije lokacije; na adresi Pavlinska 5 i Augusta Šenoe 3.

Prostor Udruge u Pavlinskoj 5 opremio je Vstyle Luxury Brand iz Zagreba, a prostor u Ulici Augusta Šenoe opremila je Prima iz Bjelovara. Poslovanje Ana je potpuno transparentno i sve isplate su vidljive na poveznici POPIS IZDATAKA 2023.

Udrugu Ana su ove godine podržali: Grad Varaždin, prijatelj djece, JANAF iz Zagreba, Podravka iz Koprivnice, Lovrinac iz Splita, Sanitat iz Dubrovnika, općine i mnogi drugi poduzetnici i građani, a što se može vidjeti i na poveznici DONATORI.

Podržite i Vi rad ove hvalevrijedne udruge uplatom donacije!

Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima

Žiro račun: IBAN: HR1623900011101339717 

uplatnicanovine.jpg