UDRUGA ANA Donatorica iz Austrije kupila novi pianino za djecu s posebnim potrebama

VVM | 19.12.2023. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždinsku Udrugu Ana, koja djeci s teškoćama u razvoju pruža pomoć u učenju, ovog je vikenda posjetila poduzetnica iz Austrije Slavica Vranjković. U Varaždin je došla s plemenitom misijom, da Udruzi Ana, koja u Varaždinu djeluje više od godinu dana, donira novi Yamaha pianino.

- Svi smo jako sretni donacijom gospođe Slavice jer su djeca do sada razvijala svoje talente na posuđenom sintisajzeru. Ovo je sada sasvim druga priča jer vježbanje na sintisajzeru i na ovom divnom pianinu nije isto - istaknula je predsjednica Udruge Ana Duga. Poduzetnica iz Austrije je za Udrugu Ana doznala iz medija i odlučila je odmah nešto učiniti.

- Toliko me dirnula priča koju sam pročitala u medijima o Udruzi da sam odmah morala nešto poduzeti. Nazvala sam Udrugu i rekla im da ih je spreman posjetiti Djed Božićnjak - rekla je kroz smijeh poduzetnica koja svoje poslove vodi u Austriji i Zagrebu. I sama je, kaže, baka djeteta s posebnim potrebama, zbog čega ju je priča djece iz Udruge još više dirnula te je odlučila kupiti pianino.

udruga_ana9.JPG

- Kad sam zagrlila Melani mogla sam samo plakati od sreće! Sretna sam što sam ih učinila sretnima! - rekla je Slavica Vranjković nakon susreta s voditeljima Udruge, Anom i Darkom Duga, i njihovom  kćerkom Melani. Tom su prilikom dogovorili da će naredne godine gospođa Slavica sa svojom drugom unukom doći iz Austrije kako bi s Melani održala mali koncert, a možda će im se priključiti i druga djeca iz Udruge Ana. Melani je učenica Gospodarske i Glazbene škole u Varaždinu i dobitnica je zlatne medalje na državnom natjecanju učenika strukovnih škola te se s nekoliko riječi zahvalila donatorici.

- Primite našu duboku zahvalnost za donaciju klavira koja nas je sve ispunila radošću i zahvalnošću. Vaša donacija otvorila je vrata umjetnosti i glazbe za našu djecu. Zahvaljujući Vama mnogi će imati priliku razvijati svoje vještine i izražavati svoju kreativnost. Vaša donacija stvorila je inspiraciju i pokrenula našu djecu prema novim glazbenim visinama. Hvala još jednom na djelu ljubaznosti i Vašoj podršci. Vaša velikodušnost ostavit će neizbrisiv trag u našoj udruzi i u srcima svih koji će koristiti klavir. Neka Vam dobrota i velikodušnost donesu obilje sreće i blagostanja - poručila je Melani.

Za individualno i grupno vježbanje djece na klaviru i drugim instrumentima u Udruzi su zaduženi Lucija Holi i David Biro. Kroz Udrugu je dosad prošlo preko tridesetak studenata, a neki od njih, poput Lucije, i nakon fakulteta su ostali raditi i pomagati djeci u razvijanju talenata. Udruga Ana je danas velika podrška djeci i roditeljima ne samo iz Varaždina, već i iz ostalih krajeva Hrvatske, ističu u Udruzi. 

udruga_ana8.JPG

Udruga Ana iz Varaždina pruža podršku djeci predškolskog i školskog uzrasta s razvojnim teškoćama u pripremi za školu i svladavanju školskog programa. Pritom se naglasak stavlja na individualni rad s djecom. Udruga provodi dva programa pod nazivom "Dajmo im šansu" i "Radionice za djecu", a koje odgovaraju na potrebe djece, ne samo grada Varaždina, već i ostalih krajeva Hrvatske. U programima su svakodnevno angažirani studenti te kroz njih Udruga Ana daje dodatnu podršku djeci s posebnim potrebama i invaliditetom te djeci slabijeg imovinskog stanja. 
Udruga djeluje u Varaždinu na dvije lokacije; na adresi Pavlinska 5 i Augusta Šenoe 3. 
Rad Udruge je potpuno transparentan i sve isplate su vidljive na poveznici: https://udrugaana.hr/files/popisizdataka9-23-1.pdf
Udrugu Ana su ove godine podržali: Grad Varaždin, prijatelj djece, JANAF iz Zagreba, Podravka iz Koprivnice, Lovrinac iz Splita, Sanitat iz Dubrovnika, općine i mnogi drugi poduzetnici i građani, a što se može vidjeti i na poveznici https://udrugaana.hr/Donatori.html
Podržite i Vi rad Udruge uplatom donacije!
Žiro račun: IBAN: HR1623900011101339717 

uplatnicanovine.jpg