UDRUGA ANA Djeca i mladi - kreativno i zabavno na subotnjoj radionici Foto: Krešimir Đurić

UDRUGA ANA Djeca i mladi - kreativno i zabavno na subotnjoj radionici

Sponzorirani članak | 5.3.2024. u 10:57h | Objavljeno u Društvo

Varaždin ima sjajnu udrugu, a to je Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima.

Gotovo svake subote se okupe djeca i mladi i vrijeme od dva-tri sata im prođe prebrzo. Tako i ove subote okupili su se studenti i djeca u prostoru Ana na Augusta Šenoe 3 u Varaždinu.

udruga_ana_02032024_1.jpg

Evo kako je to u subotu u udruzi Ana Bilo:

Doris Šokec, studentica: Danas je na radionici bilo super! Smijeh je ispunjavao prostor, a atmosfera je bila ispunjena zabavom i glazbom. Svi bili vrlo kreativni. Izrađivali smo glazbene instrumente od kutija i uživali u svakom trenutku. Posebno je lijepo bilo bilo vidjeti kako su se djeca s oduševljenjem pridružila, ali i njihovi roditelji. Njihova podrška nam znači puno, jer pokazuje da cijene naš trud i vjeruju u važnost ovoga što radimo za djecu.

udruga_ana_02032024_5.jpg

Lorena Šipek, studentica: Danas se je na radionici radilo glazbalo. Uzela se je kutija na koju su stavljene gumice i kartonski valjak, te se je dobila na kraju gitara. Kao i svaki puta na našim radionicama svirali smo klavir i pjevali pjesmice.

Melani Živko: Meni je na ovoj, kao i svakoj našoj radionici subotom bilo prelijepo. Vrijeme od 10-12 sati mi je stvarno prebrzo prošlo. Od kutija smo radili instrument-gitaru, igrali smo se pijevca, pili sok, grickalice. Ekipa u subotu osim mene je bila: Doris, Arthur, Kevin, Tara, Petar Vojnović, Mihael Kapeš, Doris Šokec i Lorena Šipek, a divno je bilo vidjeti da su nam se pridružili i roditelji. Hvala Varaždinskim Vijestima i Kreši, da redovito prate naš rad. Veselim se idućoj suboti. Djeco, ekipa idemo dalje!

udruga_ana_02032024_4.jpg

Ana Duga, predsjednica: Izuzetno sam zadovoljna da su ovdje u Varaždinu saživjela naša dva programa koja uspješno provodimo već drugu godinu. Varaždin je postao u našoj udruzi mjesto susreta djece i mladih, ne samo iz Varaždina, već iz različitih krajeva Hrvatske. Predivno je da su nam se ove subote priključili čak i roditelji. Programom "Dajmo im šansu" djeca-korisnici naše udruge imaju svakodnevnu podršku logopeda, radnog terapeuta i studenata sa svrhom prevladavanja poteškoća i školskog gradiva. Rezultati su izvrsni, a ključan je individualan rad s djecom.

udruga_ana_02032024_3.jpg

Redovitim dolascima na individualnu podršku, napredovanje djece u obrazovnom sustavu je garantirano. Posebno je to bitno za djecu sa invaliditetom, posebnim potrebama, problemima ponašanja ili poteškoća sa usvajanjem školskog gradiva. Voljela bi da nam uspije ovako nešto napraviti u još nekom gradu Hrvatske, jer stvarno je puno djece koja trebaju ovakvu podršku i individualni rad.
Programom "Radionice za djecu" pružamo djeci, roditeljima i mladima mogućnost zajedničkog druženja, razvija se kod djece kreativnost, talenti i ljubav prema glazbi i drugim umjetnostima.

udruga_ana_02032024_6.jpg

Moram se svakako i ovom prilikom zahvaliti i našim sponzorima i donatorima u 2024 godini i pozivam s ovoga mjesta sve ljude dobre volje da nas podrže: JANAF iz Zagreba, BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o. iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, Grad Opuzen, restoran Kamenice iz Dubrovnika, Prima commerce iz Bjelovara, IKS LOG d.o.o. iz Varaždina, a posebno sam sretna da nas podržavaju i ljudi Željko Špan iz Virja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Ana Rilović iz Radovčića, Valentina Vukalović iz Novog Marofa, Želimira Marin iz Rijeke, Krunoslav Duga iz Novigrada Podravskog, Adrian Čajić iz Novog Vinodolskog.

udruga_ana_02032024_7.jpg

Ovom prilikom pozivam i Vas koji ovo čitate, da podržite svojom donacijom ili sponzorstvom rad udruge Ana iz Varaždina na žiro-račun: HR1623900011101339717. Sve što smo do sada radili može se vidjeti i na našoj Internet stranici: www.udrugaana.hr, a ukoliko nam se želi netko obratiti ima e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

udruga_ana_uplatnica.jpg

udruga_ana_02032024_2.jpg