UDRUGA ANA Članove Udruge posjetili mališani Dječjeg vrtića "Bajka" i pomogli im u prikupljanju donacija

VV | 18.12.2023. u 12:50h | Objavljeno u Društvo
Udrugu Ana, koja djeluje u Varaždinu s ciljem pomoći djeci s teškoćama u razvoju i učenju, posjetili su mališani, njihovi roditelji i odgojiteljice dječjeg vrtića "Bajka" iz Varaždina. Inicijativu za druženjem pokrenula je odgojiteljica vrtića Ivana Kolarić, a u Udruzi su je toplo prihvatili.
Za djecu su pripremljeni sokovi i grickalice, te su djeca uživala u bojanju i crtanju, a animator im je bila studentica Elena Jug. Djeca su prije susreta izrađivala božićne ukrase. Sakupljen novac od prodaje božićnih ukrasa u iznosu od 550 eura uplaćen je za rad udruge Ana. Sve je završilo pjesmom i plesom, a na sintisajzeru je svirala Melani Živko koja se obratila okupljenima s nekoliko riječi opisavši rad Udruge Ana. 
udruga_ana5.JPG
- Udruga Ana pruža podršku u obrazovanju i brine o najmlađim članovima našeg društva kroz edukativne programe, igru i zabavu. Njihov rad stvara sigurno i podržavajuće okruženje za djecu, omogućavajući im da razviju kreativnost, samopouzdanje i socijalne vještine. Podržimo Udrugu Ana. Hvala vam za donaciju i trud oko izrade čestitki. Upravo donacijama i jačanjem znanja i resursa zajedno stvaramo svijet u kojem svako dijete ima priliku za sretno djetinjstvo.
Kroz suradnju s roditeljima, učiteljima i lokalnom zajednicom, Udruga Ana stvara snažan temelj za budućnost naših najmlađih članova zajednice. Ova udruga je svjetlo nade za djecu. Rad udruge Ana donosi osmijeh na lica malenih bića i otvara vrata beskrajnim mogućnostima djece. Zajedno svi mi imamo odgovornost da podržimo ovu i slične organizacije i osiguramo da svako dijete ima pravo na sretno i ispunjeno djetinjstvo. Bez obzira na to jeste li roditelj, nastavnik ili samo jedan običan član naše zajednice, svaki doprinos je važan. Možete donirati svoje vrijeme, znanje ili resurse kako biste podržali rad Udruga Ane. Svaki korak koji poduzmemo danas imat će pozitivan utjecaj na živote djece i našu zajednicu u cjelini, te našu cjelokupnu budućnost. U ime Udruge Ana želim vam se zahvaliti na vašoj podršci. Samo zajedno možemo stvoriti svijet u kojem se svako dijete osjeća voljeno, podržano i ima priliku ostvariti svoje najveće snove - rekla je Melani Živko.
udruga_ana7.JPG
O razlozima svoga dolaska na druženje s djecom iz Udruge govorila je i Ivana Kolarić u ime Dječjeg vrtića "Bajka".
- Dečji vrtić Bajka u sklopu svog kurikuluma i programa redovito provodi humanitarne akcije s ciljem senzibiliziranja djece i odraslih za humanost i toleranciju. Od rujna do prosinca vrtić je sudjelovao u nešto više od 5 akcija usmjerenih sakupljanju financijskih sredstava, namirnica i ostalih potrepština za udruge na području Varaždinske i Zagrebačke županije. Suradnja s udrugom Ana realizirala se na inicijativu odgojiteljica odgojne skupine četverogodišnjih „Bubamara“ a u sklopu projekta humanih vrijednosti „Bubamare dobra srca“. Suradnju su podržali svi subjekti u vrtiću; ravnateljica, odgojitelji ostalih skupina, roditelji, a najvažnije od svega dječica.
U sklopu humanitarne prodaje božićnih ukrasa koja su za Udrugu Ana izradila djeca, roditelji i odgojitelji dječjeg vrtića Bajka, te uz donaciju vrtića, prikupljeno je ukupno 550 eura koji su uplaćeni Udruzi za potrebe njezina rada. Djeca su ponosna te vesela jer se suradnja nastavlja upravo ovim pozivom na druženje u prostor Udruge što ih motivira na nastavak humanitarnog djelovanja. Božićno vrijeme je idealna prilika za širenje dobrote i ljubavi n o vrtiću Bajka težimo kontinuiranom učenju ispravnih moralnih vrijednosti tijekom cijele godine. Vjerujemo u humane projekte i rad na emocionalnim i moralnim kompetencijama djece predškolske dobi jer pružaju kvalitetan sadržaj za razvoj empatičnih i tolerantnih odraslih ljudi - rekla je odgojiteljica Ivana Kolarić.
udruga_ana6.JPG
Udruga Ana iz Varaždina pruža podršku djeci predškolskog i školskog uzrasta s razvojnim teškoćama u pripremi za školu i svladavanju školskog programa. Pritom se naglasak stavlja na individualni rad s djecom. Udruga provodi dva programa pod nazivom "Dajmo im šansu" i "Radionice za djecu", a koje odgovaraju na potrebe djece, ne samo grada Varaždina, već i ostalih krajeva Hrvatske. U programima su svakodnevno angažirani studenti te kroz njih Udruga Ana daje dodatnu podršku djeci s posebnim potrebama i invaliditetom te djeci slabijeg imovnog stanja. Glazbenu radionicu vodi Lucija Holi i David Biro.
- Djeca se igraju, zabavljaju, a ujedno i uče, ležerno kroz igru. Kroz ove projekte djeca razvijaju svoju kreativnost, domišljatost i talente. U skladu s osobnim sklonostima djeca uče osnove sviranja na sintisajzeru (planiramo nabaviti i klavir) te osnove solfeggia i pjevanja, a imamo i aktivnosti kao što su šivanje na juti koncem i iglom, igranje igara poput memoryja, kulinarska radionica pravljena raznih kolača, salata, juha i jela, recitacije, izrada raznih kreacija od papira i slično, šetnja s djecom po gradu Varaždinu i upoznavanje okoline i grada, a što je posebno zanimljivo za djecu koja nisu iz Varaždina - ističe Ana Duga dodajući da je Udruga velika podrška djeci i sve su usluge koje pružaju besplatne. Stoga ne čudi da je Udruga postala omiljeno okupljalište djece svih dobi i interesa, a radionicama se rado priključe i braća te sestre korisnika usluga.
Udruga djeluje u Varaždinu na dvije lokacije; na adresi Pavlinska 5 i Augusta Šenoe 3. Ovog su se vikenda na obje lokacije održale radionice koje su okupile brojnu djecu i roditelje iz Udruge. 
Prostor Udruge u Pavlinskoj 5 opremio je Vstyle Luxury Brand iz Zagreba, a prostor u Ulici Augusta Šenoe opremila je Prima iz Bjelovara. Poslovanje Ana je potpuno transparentno i sve isplate su vidljive na poveznici: https://udrugaana.hr/files/popisizdataka9-23-1.pdf
Udrugu Ana su ove godine podržali: Grad Varaždin, prijatelj djece, JANAF iz Zagreba, Podravka iz Koprivnice, Lovrinac iz Splita, Sanitat iz Dubrovnika, općine i mnogi drugi poduzetnici i građani, a što se može vidjeti i na poveznici https://udrugaana.hr/Donatori.html
Podržite i Vi rad ove hvalevrijedne udruge uplatom donacije!
Žiro račun: IBAN: HR1623900011101339717 
uplatnicanovine.jpg