Udomljena djeca Udruge Zipka uživala u ljetnim radostima u Rapcu Foto: Udruga Zipka

Udomljena djeca Udruge Zipka uživala u ljetnim radostima u Rapcu

V.M./Varaždinske vijesti | 9.7.2016. u 19:41h | Objavljeno u Društvo

Članovi Zipke, udruge udomitelja za djecu i mlade, te djeca udomljena u njihovim obiteljima, boravili su na jednodnevnom izletu u Krapini. Tamo su razgledavali Muzej krapinskih neandertalaca i proveli nezaboravne trenutke na kupanju u novouređenim toplicama i vodenom parku Aqua vivae.

Prolaskom na natječaju Valamar rivijere “1000 dana na Jadranskom moru”, u Rapcu je od 14. do 17. lipnja boravilo 18 djece u pratnji udomitelja iz Varaždinske županije. Nekima od njih bio je to i prvi susret s morem, a svim sudionicima vesela i lijepa ljetna priča.

U sklopu programa Erasmus +, Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, čiji je član i udruga Zipka, s partnerskim organizacijama provodi projekt razmjene mladih “Youth4work”.

Tako će između dvadesetak mladih iz Hrvatske petero mladih iz udomiteljskih obitelji članova Zipke, koji su završili srednjoškolsko obrazovanje, devet dana boraviti u Rogoznici. Steći će nova znanja i vještine važne za uspjeh na tržištu rada, što će utjecati na povećanje njihove zapošljivosti.

Sudjelovat će u brojnim radionicama i treninzima, a vjerujemo da će naći vremena i za opuštanje, upoznavanje s mladima iz drugih zemalja, zabavu i odmor – poručili su iz udruge Zipka, koja je smještena u novom prostoru u Graberju 33, koji dijeli s Klubom žena Varaždin.

Označeno u
Galerija slika