Učiteljice topličke škole na transnacionalnom sastanku učitelja u Austriji Foto: Mara Malenica i Sanja Habek

Učiteljice topličke škole na transnacionalnom sastanku učitelja u Austriji

Varaždinske vijesti | 17.11.2019. u 18:44h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice uključena je u Erasmus+ projekt vezan za pčele. U okviru tog projekta (Beerasmus pčele) učiteljice njemačkog jezika Mara Malenica i Ana Šare sudjelovale su od 21. do 25. listopada na transnacionalnom sastanku učitelja u Seiersbergu u Austriji. Cilj sastanka bio je osvrt na dosada provedene aktivnosti i dogovor za završni susret s učenicima i učiteljima u travnju sljedeće godine u Varaždinskim Toplicama. Također je dogovoren datum susreta i aktivnosti koje će se provesti.

Projektni tjedan započeli su u Seiersberg-Pirki. Gospodin Kerngast, ravnatelj Poljoprivredno šumarske srednje škole Grottenhof, upoznao ih je s radom učenika u svojoj školi, a večer su proveli u krugu obitelji kolegice iz projekta gdje su u ugodnoj atmosferi profesionalno razmijenjivali iskustva iz projekta.

U utorak su otkrivali regiju oko Grundlsee,Toplitzsee, Kammersee i dvorac Trautenfels koji su uz stručno vodstvo i obišli. Upoznavali su znamenitosti i prirodne ljepote toga kraja i prošetali pčelinjom stazom oko jezera. Srijeda je bila rezervirana za obilazak dvorca Eggenberg u Grazu s učenicima 4. razreda, a razgledali su i rimske iskopine u vrtu. Dan je završio druženjem i večerom u restoranu Schlossberg koji je organizirala općina Seiersberg. U četvrtak su posjetili Prirodoslovni muzej te odradili radionice o insektima, a posebno su istraživali pčele. Nakon radionica učenici 4. razreda upoznavali su ih s znamenitostima Graza.  Zadnji dan razgovaralo se o alatu za mobilnosti i drugim organizacijskim pitanjima te o zadacima koji se moraju ostvariti u okviru projekta - BEEbook, BEEbox, BEEweb i BEEsmart.

 

 

 

Galerija slika