Učiteljice III. OŠ Varaždin uspješno provode Erasmus+ projekt, naglasak je na učenju u prirodi Foto: III. OŠ Varaždin

Učiteljice III. OŠ Varaždin uspješno provode Erasmus+ projekt, naglasak je na učenju u prirodi

Varaždinske vijesti | 27.12.2022. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

Učiteljice III. osnovne škole Varaždin uspješno provode Erasmus+ projekt "Our learning space: Outdoor education".

Riječ je o projektu koji je nastao s namjerom da se istakne važnost izvanučioničke nastave te učenja u prirodi, odnosno našoj neposrednoj životnoj stvarnosti.

- Rad izvan školskih učionica potiče radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja, pogodan je za timski rad te utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno-obrazovne skupine i razvoj intelektualnih sposobnosti - poručili su iz škole.

U sklopu projekta učiteljice Željka Hutinski, Ivana Fiket i Marina Balažinec te ravnateljica škole Anica Vragović boravile su od 13. do 19. prosinca na stručnom usavršavanju na portugalskom otoku Madeiri. Posjetile su osnovnu školu Escola dos 2 e 3 Ciclos Dr. Horácio Bento de Gouveia, gdje su upoznale ostale projektne partnere iz Italije i Turske te sudjelovale u brojnim aktivnostima i radionicama vezanim uz izvanučioničku nastavu.

- Poseban naglasak bio je na tzv. "Service – learning" u kojem učenici povezuju znanje i teoriju s praksom te razvijaju vještine kritičkog mišljenja. S projektnim partnerima iz Portugala, Italije i Turske dogovorene su sve ostale aktivnosti koje će se provoditi u projektu - pojasnili su iz III. OŠ Varaždin.

Tim učitelja iz svih spomenutih zemalja posjetio je prirodne i kulturne znamenitosti otoka Madeire te se upoznao s kulturom i gastronomijom tog portugalskog otoka.

- Inspirirane, nadahnute, motivirane te obogaćene iskustvom vratile su se kući i vesele se novoj projektnoj mobilnosti koja će biti u ožujku 2023. godine na talijanskom otoku Siciliji - napomenuli su.

III_OS_Varazdin_erasmus_23122022_1.jpg

III_OS_Varazdin_erasmus_23122022_2.jpg

III_OS_Varazdin_erasmus_23122022_3.jpg

III_OS_Varazdin_erasmus_23122022_4.jpg

III_OS_Varazdin_erasmus_23122022_5.jpg