Učiteljice I. Osnovne škole Varaždin usavršavale se na Cipru Foto: I. OŠ Varaždin

Učiteljice I. Osnovne škole Varaždin usavršavale se na Cipru

Varaždinske vijesti | 16.11.2018. u 08:04h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ projekta “Innovative Schools Together”, dvije učiteljice I. Osnovne škole Varaždin - učiteljica razredne nastave Tea Pavičić Zajec i koordinatorica projekta učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš - sudjelovale su na aktivnostima učenja poučavanja i treninga učitelja u Lykavittos K.A osnovnoj školi u Nikoziji na otoku Cipru.

Aktivnost je održana od 5. do 10. studenoga, a sudjelovali su učitelji i učiteljice iz partnerskih škola iz Cipra, Portugala, Italije i Njemačke.

Sudionici projekta upoznali su se s teorijom i praksom korištenja inovativnih metoda poučavanja, prisustvovali su nastavnom procesu, upoznali nove digitalne alate te dogovorili sve daljnje aktivnosti vezane uz projekt. U slobodno vrijeme su ih projektni koordinator Andreas Kouris i ravnateljica škole Eleana Stylianou upoznali s geografskim i kulturološkim osobitostima otoka Cipra te su posjetili gradove Larnaku, Limassol i Lefkaru, kao i arheološko nalazište, ruševine hrama božice Afrodite.

Projekt vrijedan 150 tisuća eura u potpunosti je financiran u okviru programa Erasmus+ od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU, a na slijedeće dogovorene mobilnosti s učiteljima putuju i učenici I. OŠ Varaždin.

prva_os_varazdin_erasmus_2.jpg

prva_os_varazdin_erasmus_3.JPG