Učitelji tehničke kulture iz Varaždinske županije na stručnim usavršavanjima Foto: Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin

Učitelji tehničke kulture iz Varaždinske županije na stručnim usavršavanjima

Varaždinske vijesti | 2.11.2017. u 10:59h | Objavljeno u Društvo

Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin, kao strukovna organizacija civilnog društva, redovito brine o stručnom usavršavanju svojih članova, uglavnom učitelja tehničke kulture. Među ostalim organiziraju se jednodnevni i višednevni stručni skupovi i radionice iz različitih grana tehnike kao dopuna usavršavanju koje inače provodi Agencija za odgoj i obrazovanje putem županijskih stručnih vijeća.

Tako je tijekom 2017. godine Društvo za dvadesetak učitelja tehničke kulture organiziralo stručni posjet Međunarodnoj izložbi inovacija "Inventum" u Iloku. Pored razgledavanja izložaka na izložbi posjetili su Muzej piva u Čelarevu u Vojvodini, kao i memorijalno groblje u Vukovaru.

Održan je i stručni skup učitelja tehničke kulture Varaždinske i Međimurske županije u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina i u poduzeću "Marlex" u Varaždinu. Pedesetak učitelja najprije je saslušalo izvještaj s ovogodišnjih natjecanja mladih tehničara, zatim prikaz stručne teme o ispravljačima izmjenične struje, nakon čega su posjetili jednu od najmodernijih robotiziranih linija za proizvodnju PVC i ALU stolarije te IZO stakla u renomiranom varaždinskom poduzeću "Marlex".

Konačno, 21. i 22. listopada održan je Stručni skup "Primjeri dobre prakse 2017" u Karlovcu i Topuskom, u organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i Društva pedagoga tehničke kulture Karlovačke županije. Na ovom skupu među osamdesetak sudionika aktivno su sudjelovali i članovi Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin. Prvog dana u Karlovcu su obavljene posjete Veleučilištu, Muzeju vatrogastva, Muzeju slatkovodne ribe, Starom gradu Dubovcu i Muzeju domovinskog rata u Turnju. Centralni dio drugog dana u Hotelu Top-Terme Topusko bilo je iznošenje primjera dobre prakse u redovnoj nastavi tehničke kulture, kao i u slobodnim i izvanškolskim tehničkim aktivnostima koje provode Društva pedagoga tehničke kulture. Među dvadesetak predavača koji su iznosili zanimljive primjere bio je i Drago Labaš iz Varaždina koji je prezentirao primjer održavanja Dana tehničke kulture u Varaždinu u kojem aktivno sudjeluju i učitelji tehničke kulture.

zajednica-tehnicke-kulture-1.JPG

zajednica-tehnicke-kulture-2.JPG

zajednica-tehnicke-kulture-3.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci