Učitelji OŠ Izidora Poljaka Višnjica na edukacijama u Grčkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i Islandu Foto: Grad Lepoglava

Učitelji OŠ Izidora Poljaka Višnjica na edukacijama u Grčkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i Islandu

Varaždinske vijesti | 22.5.2022. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

OŠ Izidora Poljaka Višnjica opet je član velike europske Erasmus+ zajednice.

Naime, nakon što je s Agencijom za mobilnost i programe EU potpisan ugovor vrijedan 14.738 eura, započelo je provođenje projekta "Učenje u prirodi za bolje sutra" u okviru programa Erasmus+. Projekt će se provoditi kroz dvije školske godine, zaključno s lipnjem 2023., a čine ga inozemne i lokalne aktivnosti.

Inozemne aktivnosti uključuju četiri edukacije – u Grčkoj, Nizozemskoj, Francuskoj te na Islandu dok se lokalne aktivnosti odnose na implementaciju stečenih znanja u nastavne procese i svakodnevni rad škole te na diseminaciju rezultata projekta.

- Navedene aktivnosti provode se s ciljem uvođenja novih metoda učenja s naglaskom na nastavi u prirodi, podizanje ekološke osviještenosti i edukaciji za održivi razvoj, korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija i poboljšanje digitalnih vještina. Navedeni ciljevi proizlaze iz potrebe za neprestanim usavršavanjem djelatnika, unapređenjem škole i razvijanjem rada u području inovativnih kurikuluma, ekologije i IKT-a. Provodeći inozemne aktivnosti, sudionici projekta iz OŠ Višnjica boravili su na edukacijama u Grčkoj i Francuskoj gdje su sa svojim kolegama iz Španjolske, Kanarskih otoka, Finske i Njemačke razmjenjivali ideje, iskustva i znanja - priopćili su iz Grada Lepoglave.

os_visnjica_mobilnost_ucitelja_16052022_1.jpg

os_visnjica_mobilnost_ucitelja_16052022_2.jpg

os_visnjica_mobilnost_ucitelja_16052022_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci